Remember to love!

Jag blir så himla glad och varm innombords när jag träffar Yael och Rachel, de två tjejerna som driver Sunshine Central! Dom sprider så mycket glädje och kärlek omkring sig så att jag blir helt stum. Jag är väldigt glad att jag fått träffa de båda!

Det är ju som så att Yael är massör och healer så jag var där på behandling idag. Magiskt, dock hade jag en del "gamla saker i bagaget" som blockerar mig och ger mig spänningar i rygg/nacke. Men det ska väck så det blir några fler behandlingar! Bort med det stela!
 
Så har vi de här med glass.. Efter behandlingen gick vi in  centrum till en glassbar som gör sin egen glass! Jag vet inte hur många gånger jag ska uppleva WOW faktorn vad gäller glassen här, men det DÄR var lätt den godaste glassen jag ätit här i Italien, som jag ätit någonsin!! Jag lär bli stammis där.. det bara är så. Hur ska jag klara mig utan denna glass när jag är tillbaka i Sverige!? Jag har ett uppdrag, ta reda på recepten!
 
Annars rullar det på här! Jag lagade en supergod risotto igår, så om ni vill ha receptet, säg till! 
 
Har numera bara tre hästar inne, två unghästar som ska tränas för hantering och en hingst!
Jag tränade Zida igår i rundkorallen och i paddoken, hon är ganska försiktig och osäker och har svårt med tilliten till oss människor, men hon och ja har fått bra kontakt. Jag tränade henne för inkallning när jag visslar. Det är första gången jag tränar inkallning på häst så jag provar mig fram. Men det funkade! Himla glad, nu ska det bara repeteras..
 
Den ena tuppen har fått tre honor att ta hand om så jag och uddtuppen får hålla ihop.. han följer mig som en hund, haha sätter jag mig ner så kommer han och ställer sig intill, han hoppade till och med upp i knäet igår! haha
Innan har jag aldrig gillat höns men dom e gulliga dom med! Det är underbart att kunna/få se djurens egna personligheter.. Jag bukar jämföra dom me människor jag känner, och vissa har skrämmande lika personligheter! haha
 

Be happy!

Jag har haft en fantastisk dag! Det har varit fint väder och nästan varmt, jag skulle tippa på 12 grader! Solen har varit varm och skön!

Jag har börjat min dag precis som alla andra dagar! Jag tog mig en tur på ponnyn i paddoken men jag tog henne ner till ån här så att hon vänjer sig vid att gå i vatten! Det var inga större problem. Efter lunchen kom chefen med nya stallgrejer som grimmor, träns, ridhandskar och en rym regnridkappa till mig! Det blev lite som julafton det där!
Därefter "pratade" jag lite med unghästarna i stallet. Såg till att dom fick förtroende för mig. De var nämligen ganska osäkra och rädda när man gick in i boxen och det visar dom oftast med att "hota" med en spark eller bits eller stegrar. Men inte för att vara dumma utan för att dom inte litar på människan som går in och känner sig trängda! Jag var inne hos alla tre idag och alla tre ville till slut inte att jag skulle lämna dom, jag är numera deras kompis! Poäng till mig! Den ena lilla pollen och jag blev så pass bra kompisar at jag fick lov att sätta på honom en grimma utan några större motstridigheter! Han har numera den snyggaste/nyaste grimman i stallet! Nöjd kille!

Nu ska ag snart hjälpa chefen att lasta en (snart) fyraåring som ska iväg för inridning och träning inför fyraårstestet i hoppning! Spännande, hon fick visst himla bra poäng i treårstestet, så förhoppningsvis håller hon samma mått detta året!

Min dag har varit jätte bra och jag hoppas att eran tisdag också varit  det!
 
Jag har även kört traktor idag igen och höet hamnade på precis rätt plats! (naturbegåvning!?)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berättelsen om tupparna!

Det var en gång två ettriga tuppar som bodde i en liten box. Dessa två tupparna var bästa vänner och delade allt, mat, vatten och.. ja box! Den ena tuppen var lite konstigare än den andra och kände sig ofta lite udda då den "fina" tuppen alltid hackade på honom..

En vacker dag när solen sken som bara den och nattens frost sakta droppade bort, fick den udda tuppen nog. Han satte ner sin missbildade tass (!?) och sa till mr tupp att tagga ner eller slåss.. Istället för att tagga ner så antog han utmaningen och gav sig in en fajt.. Uddtuppen slets ner i leran så att han såg dåligt och väl uppe på fötter blev han nerslagen igen! Han låg där, drog en lång suck och reste sig upp all hast, spöade på tufftuppen så att han teg!

Därefter gick de bästa vännerna inte närmare än två meter till varandra och stalltjejen gav uddtuppen en egen box med egen mat och vatten.  Men dom bor grannar och pratar med varandra genom väggen, skrikrer sitt kuckelikuuu om vartannat.. Gammal vänskap rostar aldrig!?

 
 
 

Bär kniv och kör traktor..

Ja nu undrar ni allt varför jag inte uppdaterat? Men en mer simpel förklaring än detta finns inte: Jag har inte haft ork till det..
Jag har jobbat två långa dagar i både lördags och söndags.
På fredagen drog jag med chefen för att hämta avena (havre) till hästarna. Jag ska nämligen lära mig vägen dit så att jag kan hämta när chefen inte är hemma. Jo det skulle väl inte vara så svårt... Men minnet är ju inte som det borde vara, trots att jag bara är 23, så jag har skrivit ner allt! Men det förvånar mig inte om jag rör till det ändå!
 
I lördags red jag två hästar, Ukraina och Capra. Båda två var superduktiga! På eftermiddagen körde jag lambourghini! De ni! Traktorn då alltså! Hästarna skulle ha hö, så nör chefen är borta så är även det min uppgift att fixa. Nemas problemas sa jag till honom och tog en höbal och placerade fint i stallet! Den hamnade helt rätt på första försöket! Stolt!
Efter jobbet drog jag till den där stora affären mitt i stan. och jag tackar, för ovanligheternas skull, gud att jag slapp köra Picup där inne. Minimala parkeringar och trångt.. Så jag fick ju ta "min" lila bil istället. En riktig liten vessla!

Igår, söndag, jobbade jag på som vanligt och runt lunchtid var det dags att flytta hästarna till andra hagar.. wow vilka åbäke!Ibland undrar jag varför vi människor valde att ta oss an de stora djuren, dom ska vi tämja och rida på! Hallå det finns väl fler nöje? Nä men hästarna va väl duktiga för att inte vara så jättehanterade.. Det var mest ett och två åringar, deras mammor va ju snälla! Men nu är hästarna på plats..
Idag har veterinären varit här för att chippa ett åringarna.. De är två stycken och dom är inte superlätta att ha och göra med.. Det är i sådana här lägen man förstår att min kraft mot en häst är som en myra mot en människa! Men då är det tur att man kan knepen. Efter mycket om och men, rädda små pollar, så står dom nu lyckliga i vars en box med vars ett chip i nacken! Wow, är inte livet härligt?
 
Just nu har jag lunchrast, det regnar ute och det är inte kul alls! Det är just den sista januari och den första februari som alltid är de kallaste dagarna på året! Italienarna slänger på vinterdäcken i panik.. det kan gå ner till så mycket som fem minusgrader.... hrm klent folk! Här saltar dom vägarna tre timmar innan dom TROR att det fryser..
 
 

Friday!

Idag vet jag inte riktigt vad det är med mig, för jag har nog inte vaknat riktigt än! Jag är seg och trött! Antagligen för min heldag i Florens igår som bidrog med mycket spatserande.

Jag har hunnit med att mocka idag.. det är nog allt! Amanda, tjejen som jobbade här innan mig, kom på besök och har berättat vad var och en av hästarna heter! Kan vara bra att veta!
 
Denna helgen kommer vi flytta runt på hästarna, veterinären kommer och chipmärker de små och hästarna som står i stallet ska äntligen få komma ut på heltid!
 
Vad ska jag göra kväll annars? Jag vet inte riktigt än, jag funderar på att åka in till Florens för att handla på den stora affären. Jag vill göra Risotto, som jag smakade för första gången hemma i sverige. Risotto a la Ida! <3
På aperitivon åt jag risotto med bläckfisk.. låter räligt men det var riktigt smaskigt! Jag vill även göra chokladbollar så att jag kan bjuda chefen och hans föräldrar! Jag får se om jag kan göra lika goda som Monas!
Ingredienserna till detta hittar jag inte på vårat lilla coop å det får bli stan om det ska göras sådana goda grejer!

Annars är energin inte på topp idag så jag lägger mig mer än gärna och tittar på film eller någon serie!
 
 
 
 
 
 
 
 

Magiskt!

Florens är verkligen fantastiskt, när du går på stadens gator sugs du in i medeltidens anor som blandas med det nya! Kullersten, trånga gator och fantastiska byggnader!

Idag begav jag mig till en annan del av stan för att utforska de mindre turistdragande gatorna. Jag började med att gå till ett lite fik som jag kollat in på webben först. Dom säljer Chai latte så jag var bara tvungen att gå dit, det smakade hur gott som helst och det var het klart värt sina 2,5 euro!

Efter det spatserade jag runt och bara tittade, det finns ju något skoj och intressant att titta på överallt. Men sedan var jag på jakt efter pizzerian men jag letade och letade utan att hitta den. Besviken fick jag leta upp ett annat lunchställe.. men jag hittade ett som passade mig perfekt, en spansk bar. Jag beställde in en burrito med kyckling och det var den godaste burriton jag någonsin ätit! WOW!
 
Sikte nummer två var Leonardo DaVincis museum! Vilken man det var, han var så långt fram i tiden i sina uppfinningar och vissa är helt otroliga! Åker ni hit så är det helt klart värt ett besök!
 
Ja sen fick jag ju syn på glass... Så jag köpte mig en bägare med två smaker, choklad och nogat och enkaffe latte till det! Det satt fint! Glassen är mäktig som fasen dock så jag orkade inte äta upp hela!

Sedan kände jag att denna upptäcksfärden va slut så jag hoppade på bussen och åkte hem! Nu sitter jag här och försöker skriva medans en liten Mia hoppar och har sig i sängen, allt för att jag ska ge henne uppmärksamheten istället!

Det slog mig innan idag, jag saknar mina vänner och familj där hemma men jag är verkligen glad här. Jag har ro, stressar inte och jag trivs! Jag är faktiskt lycklig! En bra känsla där..
 
 
 
 
 
 
(Kolla den hoppande kinesen framför kyrkan..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polisbilarna ser ut som små leksaksbilar!
 

Lite vardagslyx!

Lyx för mig är inte att köra den fetaste bilen och ha den fetaste klockan på armen. Lyx för mig är guldkornen i vardagen. Att få sovmorgon, äta en riktigt god och lång frukost, äta middag med vänner/familj. Saker som många människor tar för givet. Jag gör allt jag kan var dag för att få känna att jag är värd en del av lyxen. Idag fick jag två flugor i en smäll, sova länge plus en riktigt god frukost!

Jag är ju ledig idag som ni säkert förstår. Jag sitter just nu och tittar på "Så blev vi svenska hollywoodfruar" Jag älskar det programmet och Maria Montazami är ju hur underbar som helst! Hennes liv hade jag lätt kunnat leva!

Jag tänkte bege mig in mot stan om någon timme, jag tänkte även äta en absolut äkta Italiensk pizza. Jag har snart varit här i en månad så det är dags att smaka en riktig pizza! Jag har fått tips om vart jag ska bege mig så det blir pizza och en chai latte efter det!

Även det kallar jag lyx! Vad är lyx för er?

InterNations

Yes då var man hemkommen från en riktigt härlig kväll! Vi samlades alla på Restaurangen il Baretto del Rifullo
 
Men innan dess mötte jag Yeal och Rachel, två underbara tjejer från sverige och miami. Vi gick tillsammans till restaurangen vilket var väldigt trevligt så att jag slapp at gå dit själv!
Väl där beställde in vår dryck och hämtade mat! Maten var fantastiskt god och det fanns massor att välja mellan.
De andra som var där snackade jag med en massa och skaffade några nya bra kontakter!

Min kväll har varit riktigt bra så nu går jag och lägger mig med ett leende på mina läppar!

Buona Notte <3
 

Jag älskar mat!

Ja jag har alltid vetat att jag gillar mat, men här nere ÄLSKAR jag mat! Jag kan gå och jobba och het plötsligt komma på mig själv att sukta efter en riktigt god middag! Vad hände där!? Hemma i Sverige åt jag bara middag på jobbet och sedan blev det lite flingor eller något liknande. Mitt kök är knappt använt! Jag hade inte heller något sug efter att äta eller kände att jag va hungrig.

Här är det dock helt annorlunda. Jag kan gå och lägga mig och tänka "Guuud vad gott det ska bli med frukost." denna spisen här har jag använt mer under denna månaden än vad jag använt min egna där hemma på lite mer än ett år! Det är ju bra att Italien sätter fart på smaklökarna!
 
Ikväll ska jag ju som sagt på aperitivo på San Niccolo. Man betalar för en drink och får buffé på köpet! Inte helt fel! Imorgon är jag ledig, jag ska sova som fasen för att sedan dra in till Florens och hitta mig Chai latte. Enda sedan i julas när jag och Felicia köpte oss vars en chai latte så har jag velat ha det! Jag vet ett ställe som säljer det och det sägs att det ska va det bästa i Florens på te.. Här e det bara kaffe i shot form som gäller, så te är något som lyser med frånvaron i vårat Italy!
 
Jag har redan hunnit rida två små pollar idag, den ena ponnyn var superduktig och den andra lite äldre va lite av ett as, men det lägger sig väl förhoppningsvis. Hon hade ju inte sett sina kompisar på 1 timme....
 
Nä nu är minsann lunchen över! Det va smarrigt, då är det bara att ladda inför nästa måltid! haha
 

I stora drag...

...Min tisdag:
 
Jag började dagen med att fodra hästarna i stallet och  dom som står ute. När jag var  färdig me det så var det in och svida om för civilkäder, jag och chefen skulle nämligen in till "skattekontoret" idag för att skaffa mig något nummer av något slag!?!?

Därefter så skulle jag ta bussen hem då el bosso skulle åt andra hållet från hem.Jag tog bussen hem, för att sedan dra till byns marknad där man kan hitta i princip allt. Jag var mest ute efter frukten och ägg. Men nästa gång ska jag banne mig köpa lite nötter, rågflingor, bär etc för att göra mig en redit go musli! Billigare än muslin man köper!
En människa måste ju äta så det gjorde jag innan jag gav mig in i jobbet. Jag stekte på ett ägg och några skivor pancetta (bacon) sen fick det blir två knäckemackor också! Här i Italien så vet man knappt vad burro (smör) är.. det använder dom väldigt sälla och det kan jag förstå nu när jag smakat deras olivolja! Wow, så nu är det några droppar olivolja på knäcket som gäller, lite flingsalt och salami! Himmelsk gott! En sak till som dom anväder mycket är parmesan ost.. för mig har poletten trillat ner även där! Wow, man kan ha det till allt och det är så GOTT!
 
Ja sen kallade jobbet så det var bara att hugga tag i grepen och rullebören och börja sköffla skit! Det gick i ett naffs, så jag fick tid över för att träna en av unghästarna i tondinon (rund korallen) Efter mycket allvar fick vi busa lite också så vi lekte tagen.. "typ" men han tyckte att det var himla skoj, trots att han heter Alexandros (den store..? han tror det nog själv i alla fall!)

Sen när jag trodde att dagen var färdig så ringde chefen och berättade att hovslagaren var på väg! Men det gjorde inget alls, Filippo är väldigt rolig att lyssna på, han babblar både på engelska och italienska (helst samtidigt!)

Efter min kvällsrunda med Mia i släptåg så skulle jag lämna henne hos chefen då han helt plötsligt räcker över en helt ny BlackBerry telefon! "Here you go, you can have it for your italian number if you want!"........................ eeeeeeeeeeehhhhh TACK

Ja så här sitter jag och leker med min telefon.. skriver här och käkar lite mat! Hoppas att eran dag varit lika bra som min!
 
 
 
 
 
 
 

Konsten att fria!

Denna såg jag igår på facebook och jag var bara tvungen att dela med mig av den så att ni också får se!
 

Ungar kan va för roliga!

dagens skratt!
 

Positiva ligan!!

Ikväll har jag varit på "filmkväll" med Sunshine gänget. Vi fick se en film som handlar om att leva i nuet, ta vara på sig själv och dela med sig/hjälpa andra. En väldigt vacker film med musik från alla olika hörn i världen, med intervjuer och klipp från olika kulturer. "What about me" heter filmen och den har producerats av/i samband med "A giant leap"
 
Kvällens gäng, kunde inte jag se lite gladare ut? :)
 
 
De som ordnar dessa eventen hittar ni här: www.sunshine-central.com
 
På onsdag är det aperitivo på San Nicolo som gäller. Fast denna gången är det med InterNations som jag är medlem i. Aperitivo har jag fått förklarat för mig att det är som "happy hour"fast med stor buffé och drink för bara 8 euro! Det kan man leva med!
 
Ny arbetsdag väntar imorgon!
Buona Notte tutti! <3
 
 

Bananpannkakor, steg för steg!

Jag vill börja med att tacka Michelle som introducerade dessa magiskt goda pannkakorna i mitt liv! :)
Här kommer steg för steg hur man gör dom! Jag äter dom med ovispad grädde då jag inte har hittat någon elvisp i huset..  jag tillsätter även lite kakao då jag inte har några bär!
 
3,2,1 Mums:
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra söndag!

Idag är vädret lika "underbart" som igår.. Det öser ner och är kallt.. Jag jobbade två timmar i morse, sen fick jag lov att va ledig till jag ville ge hästarna mat igen! Snällt! Jag stannar mer än gärna inne i detta vädret!
 
Nu passar jag på att träna min Italienska. Jag hittade lite barnböcker i b&b'en, perfekt tänkte jag, där kan man ju snappa upp många bra ord och fraser! Man får testa sig fram. Ikväll ska jag gå på filmkväll med gänget jag var ute och åt med förra veckan plus några till. Det ska bli himla trevligt.
 
Hoppas att ni också har en bra söndag!
 

Mia och jag ikväll!

 
Bushunden!!!

Piove! (det regnar)

Ja dagen började med en fin soluppgång och bra väder, för att sedan gå över i ösegn!
Idag har jag tagit en koll i alla hagar, mockat,  fixat men unghästarna och fodrat! Fy fasen för detta vädret, kan det inte bara gå över till strålande solsken och 15 grader?
 
Ikväll ska jag göra mig ett par bananpannkakor! Himlans mumsigt och väldigt lätt att göra! Man ta rhelt enkelt bara en väldigt mogen banan, mosar den tillsammans med ett ägg så att det blir rinnande och utan klumpar.. sen är det bara att stega på! Mättande, billigt, nyttigt och lätt. Wow, kan det bli bättre? Servera med en klick grädde och lite bär!
 
Tänkte höra om någon vet vart Nutella kommer ifrån, vilket land? För här i Italien säljer dom det ÖVERALLT! Mini burkar upp till tre liters burkar..

 
 
 
 
 
 

Det är dags för fredagsmys!

Idag hade jag egentligen planer för en sväng till Florens men et va ingen som kunde haka på så jag stannar hemma! Så istället tog jag megabilen och drog till coop för att handla lite.. behövde jag handla..? nej inte egentligen men e man sugen på något gott så e man! Det blev ingen glass i alla fall! Jag tänkte att jag får bara köpa en glass i månaden.. Så jag får behärska mig till februari, men tiden går ju i 190 så det ska inte bli några problem! Dock köpte jag chips, gelegodisar och en kaka från bageriet, Nej jag ska inte trycka i mig allt ikväll!! Det ska ju räcka till imorgon med ;)

Jag ska ägna min kväll åt att kolla på "Så blev vi svenska Hollywoodfruar" och äta lite av mina inköp, men först, en varm dusch!
 
Några av er tänker säkert "åh vad tråkigt att bara sitta där. Ja hade jag varit hemma så hade det varit total panik. Hade jag en timme över till annat så skulle den fyllas med något att göra! Mitt stirriga hue behöver varva ner och lära sig att njuta av lugnet och va tacksam för de saker som händer! LEVA I NUET! Det behöver jag verkligen, är jag inte tre månader framåt i tiden så är jag tre månader bakåt och grubblar.. Just nu tycker jag att det är jätte skönt att bara va och glida! Det är som semester för min själ!

Ni som känner igen er i mig.. Glöm inte att LEVA I NUET!

Hur va det nu..? Dusch, tugga och glo serie! Fin fredagkväll detta! Ha en toppen helg allihopa!

Buonasera!
 
 
 

Fredag!

Det är fredag och det är gött! Medans jag jobbar febrilt med att träna min högerarm så tänker jag lite på farmor! Jag vill skicka en liten hälsning till dig farmor! Jag hoppas att du har det bra där hemma i kalla sverige, jag har det väldigt bra här nere i Italien! Jag trivs som fisken i vattnet! vi ses när jag kommer hem, det blir i mars någon gång! :)
Idag skiner solen och jag tänkte ta en runda med hästarna i backarna!

Ha det bra och mys ordentligt denna fredag!

 

Drömmar..

Alla har drömmar och önskningar som man vill ska slå in. Standard är nog att bli rik, ha en grym bil, bli en stjärna etc etc. Jag har haft många olika drömmar i mina dar, drömmar som kommer och går. Så är det nog för alla!
En dröm som jag har haft länge är att få ut och resa. Jag vill se världen. Jag har ett stort intresse av historia och jag älskar att gå och glo i gamla tempel, kyrkor och ruiner, allt som har en historia gillar jag! En annan dröm är att få jobba med hästar, inte vanligt hästkneg utan där jag får jobba med hästarna på mitt sätt! Så nu kan man nästan säga att jag slagit två flugor i en smäll! Jag e på ett ställe från gud vet när och jag jobbar med hästarna precis på det viset jag vill, på mitt sätt!

Jag är helnöjd att jag åkte hit, att jag vågade! Jag hoppade på tåget och tog chansen. Tåget stannar ju inte och väntar i all evighet så man får ta chansen när man får den! Jag gjorde det och det är jag jätteglad för!

Det finns många människor som är nöjda med sina liv, har sina drömmar i bakhuvudet men som inte har behovet av att förverkliga dom... Det är nog ganska skönt, då är man liksom nöjd med var man är i livet.. Eller så orkar/vågar man inte kämpa för sin dröm?

Medans många vill bli rika på pengar så har jag en önskan att bli rik på massor av fantastiska uppevelser! Inte gör det något om man kan tjäna gott om pengar samtidigt, men det är inte det som står högst upp på listan!
 
 

Wow..

... vilken morgon!! idag har jag fått se den finaste morgonn sedan jag kom hit! Det har varit frost inatt och nu på morgonen dånar solen fram så att det ryker om det! Himlen är klarblå och man ser hur långt som helst!

Ett snabbinlägg detta men kolla in bilderna, har försökt att fånga det fina i bilderna men de e inte lätt!
 
 
 
 
 

Andlighet

Jag tror på andar och det har jag gjort i princip hela mitt liv! Jag tror att dom finns runt omkring oss vakar över oss. Första gången jag fick bekräftat  för mig att dom finns var när jag vaknade av att någon ryckte i mig och jag ser mormor sittande på sängen, säger till mig att kliva upp! "Hon drömde bara" tänker ni.. Men jag kan säga som så att jag drömt fler gånger än vad jag sett andar och det var definitivt INTE samma sak! Dessutom hade jag glömt att ställa klockan på ringning så hade inte hon väckt mig så hade jag försovit mig...

I alla fall..Jag har träffat två olika medier under flera olika tillfällen i mitt liv och dom har båda berättat om min mormor och min farfar utan att jag nämt något om dom!  Att dom är med mig, vägleder och skyddar mig. Det tror jag på, i allra högsta grad! Jag tror att ALLA människor har en eller flera andar med sig! Ni vet att man brukar tala om änglavakt.. Undra varför?
 
På tal om all andlighet så hyser nog detta stället ett antal spöken.. Markerna och murarna här är från några år FÖRE kristus.. Husen kom på 1100-1300 talet. Jag var inne i B&B en kväll efter jobbet, stekte på lite mat och jag hade Mia som sällskap. Hon satt fint bredvid mig höll koll på om jag eventuellt skulle tappa något.. när hon plötsligt vänder om, viftar på svansen, hoppar på bakbenen och sätter iväg upp för trappan till övervåningen.. eeeeh Mia!? Jag blev lite små nervig, jag tänker inte gå upp och leta efter henne,(i trappen finns nämligen flertalet jeusstatyer och alla stirrar med räliga ögon!)
Efter ca tre minuter kommer hon ner rusande igen och hoppar från sida till sida som om hon leker med någon! Jahapp kul att hunden har roligt, tänkte jag, mutade Mia med skinka och gick in på rummet!
Mina saker gömms undan stup i kvarten men det gjorde det hemma också! Antagligen mormor som tycker att det är skoj att retas eller något!

Nu tänker säkert hälften av er att jag är uppe och dansar på rosa moln, men jag tror på det och tycker det är hur spännande som helst!
 
(finns på tomten..)
 
 
 
 

Jobba!

 
Jag har berättat innan att jag inte har något emot att mocka.. Men att mocka en box som ingen mockat på minst...
1-2 månader.. suger!! Tungt som fasen! Men jag kan ju lungt säga att trots att jag käkat pasta och glas efetrvarandra så har jag nog minsann både gått ner några kilo och blivit starkare! Ett problem har jag dock, jag är starkare i vänstra armen än högra.. och det syns! Jag får byta arm att bära med.. Man kan ju inte gå runt me en muskulös arm och en klen!
 
Igår mockade jag i alla fall ut hela boxen! Det fyllade i alla fall hela gödselkärran, som va helt tom från början.. Ja jag blir inte klenare av att va här i alla fall!

Jag red den lilla ponnyn också igår. Hon e för söt men jäkligt envis! Var gång när man går för att hämta henne i hagen så kommer hennes kompisar och ska stå och mysa hela tiden! Man kommer knappt där ifrån!
 
 

Ledig tisdag!

Jag har minsann och dag fixaträtt dag att vara ledig! Nu skiner solen oh graderna stiger! Perfekt för min dag i Florens!Idag sov jag nästan till tio, hur gött som helst!

I eftermiddag drar jag in till Florens för att kolla lite gamla grejer och handla en kalender, jag ska även träffa lite folk på ett fik för att snacka lite! Innan dess ska jag in en sväng i byn där jag bor (Galuzzo) handla frukt och grönsaker på marknaden och inhandla annan mat! 

Nu tänkte jag ta mig en dusch och sedan plugga lite Italienska. Jag fick en himla present av min bror och hans familj! CD+bok  så det är bara att lyssna och lära. Italienkan ska snar sitta så e det bara!

Igår kväll hade jag besök av lilla Mia! Den mest intensiva hunden man kan tänka sig! Men hon e för söt eller hur?
 
Här e det som sagt fint väder.. Antar att snön är tillbaka i sverige.. (står överallt på FB)
 
 

Trött..

.. Jag kan inte påstå att jag är pigg idag.. Men det beror inte på jobbet utan det är den trevliga middagen jag var på igår som tog på krafterna. Jag var nämligen inte hemma förrän halv ett!! Ganska sent för lilla mig som brukar däcka mellan 21-22! Men jag hade så himla trevligt igår, jag träffade fem väldigt fina människor, varav två var från italien och tre från sverige!

Vi möttes allihopa för middag på en Mexikansk restaurang som serverade riktigt god mat! Tijuana är namnet på stället och dit lär jag definitivt gå igen. Vi hade alltså så trevligt så att vi satt och åt och babblade till tolv på natten! Nästa söndag är det film som gäller med samma gäng plus flera andra!
Imorgon är jag ledig, tänkte dra in till Florens och titta på DaVincis ställe, käka brunch och lära känna stan! En annan sak som är väldigt imponerande är att jag körde picup in till Florens igår! Parkerade min monsterbil och gick till restaurangen! Jag frågade chefen om jag skulle ta taxi hem, om det var bättre än buss: "No take the car!" haha. I början sa han att du kan låna bilen ibland.. Men han har väl sett mina köregenskaper i backarna så kan jag hantera det så kan jag köra monsterbil i Florens också!

 
 
 
 
 

Middag!

Då är snart denna helgen över! Söndag idag och här regnar det! Jag sitter mest inne, skriver här, dricker te...Gödselkärran måste tömmas så att jag kan fortsätta att mocka och det är el bosso som får göra det! Men inte ska jag stressa på honom, jag stannar gärna inne i värmen en dag som denna!

Föreningen som jag snackade om, jag ska på middag med ett gäng ikväll! halv nioär det käk på en mexikansk restaurang inne i Florens centrum. Det ska bli himla skoj att träffa nytt folk, dessutom så är där några från sverige med!
 
Igår jobbade jag som vanligt och på kvällen tömde jag mitt glasspaket och jag dansade av mig lite energi! Tränade min latindans lite! Jag hann rida två hästar igår innan det började regna! Tränade även unghästarna lite, effektiv dag! :)
 
 
 
 
 
 
 

Lerigt..

God förmiddag!
 
Idag har det varit slirigt i backarna vill jag lova, men som tur är så tar monsterbilen sig fram överallt, uppåt som neråt!
 
Ville berätta att jag gått med i en förening som ordnar träffar och grejer för folk i Florens. Jag får ju se till att skaffa mig lite kompisar så att jag har något att hitta på. Just nu e jag med i gruppen "Mat och vinälskare".. hrm kanske inte min grej men det va den enda gruppen jag hittade i Florens. Vem vet, jag kanske kan få dom att slå klackarna i taket efter någon fancy middag!? 
 
 
 
 

Det regnar och regnar..

Först av allt vill jag börja med att gratulera min fina pappa på födelsedagen! Du är den bästa pappan man kan ha och jag önskar dig en bra fredagskväll! <3
 
Idag har det regnat.. Kul, nä inte direkt! Speciellt inte när det blir ännu lerigare överallt. Jag har gjort mina vanliga morgonbestyr, sedan har jag mest tränat unghästarna i stallet. Man blir inte hel pepp på att rida i regn direkt. Så jag har mest pysslat runt, friserat ett av stona, putsat läder etc etc..
 
Nu ikväll har jag lagat lite mat till mig själv. Hjärtformade snitzlar med stekt svamp, lök och andra grönsaker.Det va lite väl nyttigt så jag tog till med glass till efterrätt, det är trots allt fredag och pappa födelsedag!
 
Imorgon hoppas jag på fint väder så att jag kan träna lite hästar! Men vi får allt se hur det blir med den saken. Ha en trevlig fredagskväll allihopa. Nu ska jag fortsätta med mitt eget fredagsmys! Lite mer glass på det kanske?
 
Lite bilder från dagen och från där jag bor just nu:
 
 
 
 
 
 

Att köra bil i Italien...

... Det är hur galet som helst! Här kör folk som om dom inte ser andra än sig själva. Här vill det till att knö sig fram annars får man massa tutor på sig, samma sak om man e för slö. Här har dom hastighetsbegränsningar, fast inte en kotte följer dom..

Jag har en bil jag kan få låna för att kra in till byn och handla. Det är en stor, ny nissan pic up. "pay attention, its very big" va rådet jag fick av chefen.. I ett land där "störst går först" så va det kanska nimmt faktiskt. Jag körde nämligen ner i byn igårkväll, under rusningstiden.. Det var full av bilar i den lilla byn men det gick bra! Jag var förvånantsvärt grym på att köra så stor bil och i så galen trafik!
 
På tal om vrålåk så har vi en lambourgini-traktor på gården! Den ser ut som vilken traktor som helst fast anigen lyxigare innuti..(vad det nu ska va bra till !?) Min chef har även en fet, helt ny Range rover.. lyxbil eh ja!! Jag gav som förslag att jag kunde låna den när picupen va upptagen, men nä det gick han inte riktigt med på! haha
 
Annars har min dag varit ganska bra. Jag köpte hem ny glass igår så nu är helgen räddad!

Ha det bra allesammans! <3
 
 
 
 
(Hade sverige sålt sprit i butikerna så hade hysterin över alkohol minskat drastiskt tror jag, hade inte blivit samma " måste ha".. bara en fundering..)

Mål för dagen!

När jag jobbar med hästar så måste jag ha ett mål att nå. Jag sätter därför upp mål för var och en häst men även delmål, tex mål för dagen.
 
Igår när jag höll på att mocka så gick hjärnan på högvarv vad gällde stoet Ukraina (hon som kastade av mig) enligt chefen är hon den svåraste nöten att knäcka. Men denna dam satte nivån från första dagen jag satt på henne och åkte av. På ett sätt är jag glad att hon gjorde det, nu vet jag exakt hur hon är och vad jag har att jobba med.
En sak med henne som chefen förökt lära henne sen han köpte henne för fem år sedan, är att stå still när man hoppar upp, "Good luck with that" sa chefen när jag tänkte börja med att få ordning på det!
 
Jag tackar för lycko önskningen, efter 30 minuters träning från marken, stod hon blixt stilla när jag hoppade av och på! Jag klappade mig själv på axeln och tänkte att den där chefen har inte en aning om vad jag har för  dolda talanger!
 
Jag gjorde samma sak idag med henne och hon stod stilla hela tiden. Till helgen när han är hemma tänkte jag be honom komma till stallet och se när hon står stilla.. Låter lökigt jag vet, men det ska bli skoj att se hans min!
 
Jag tränade även en av ponnisarna igår, jag tog den som knappt är riden, tränade den att stanna utan att jag skulle ta i tygeln.. Sagt och gjort, med repetition var dag så lär det sitta som berget om två-tre dagar!
 
Min specialite vad gäller att träna hästar är nog att träna de som är rädda och nervösa. Det finns en unghäst i stallet som inte vågat lämna betongen i stallet  sen den kom in (ingen aning hur länge den varit inne). Jag tog tag i det direkt och testade mig fram.. Allt dom här unghästarna vill är ha någon som är trygg och stabil som ka visa dom vägen. Jag visade pollen att han kunde lite på mig och han gick till slut, efter ca en timma ner från stallet. Det ar jag tränat i tre dagar, idag fick jag till och med honom att gå över en presenning!
 
Förlåt för mitt ego inlägg, men jag va bara så stolt över mina "underverk" de senase dagarna :)
 
 
 
 
 
 
 

dags att jobba!

Då återgår man till jobbet igen.. Jag klagar inte, jag har massor av hästar att träna så detta jobbet faller mig helt klart i smaken. I april ska dom ju trots allt vara redo för turridning!
 
 
Man måste ju ha en liten paus för lite lunch så att man orkar ränna i dessa backarna! Jag kommer att vara duktigt stark när jag e färdig här vill jag lova!
 
 
Senare bär det av in till byn. Jag tänkte ta bilen och köra in.. Det är fem min dit men jag måste börja vänja mig vid trafiken! Tur att jag har en stor pic up att köra, här e mottot verkligen att: störst går först!
 
Sen får jag nog se till att underhålla busfröet Mia lite! Hon gillar nämligen att kolla på glee hon också! Hon gillar det så mycket att hon helst vill ligga på datorn!
 
 

Min lediga dag!

Wow idag har jag varit ledig! Tänkte att nu ska jag sova som fasen på morgonen men icke.. dom små blå öppnade sig vid kvart i åtta i morse.. stenpigg! Kan vaa för att jag somnade vid 21.30 dagen innan!
 
Jag hade iaf bestämt mig för att dra till Florens på upptäcksfärd så det gjorde jag. Jag skulle ta bussen in till centrum men hittade ingen tobacksaffär öppen så att jag kunde köpa biljett.. Så jag frågade en tjej vid hållplatsen om hon visste vart man kunde köpa biljett, då kommer en lite gubbe fram och ger mig en bussbiljett, jag gav honom 1 euro för den och tackade så snällt jag kunde: "Grazie mille, per favore" Här e dom så snälla och hjälpsamma!
 
Väl inne i city så hade jag två mål att hitta en 3butik och H&M.. (vilka spännande mål.. eller inte)  När jag väl hittade tre butiken bland alla märkesaffärer; Gucci, Prada, LW etc.. så kundejag inte köpa mitt mobila internet för att dom behövde mitt pass.. mitt svenska körkort dög inte som id.. Trams! Så jag blev lagom glad och började att gå mot mål 2, H&M. När jag väl hittat det vände humöret och blev bra igen.. allt på nedre plan var på rea!!Jag vet inte om dom e efter eller före i modet här.. det är inte som hemma i sverige i alla fall. Här går alla omkringmed pälsar och dyra väskor från märkesbutikern, feta klockor på armarna och solglasögon från Prada.. INNOMHUS!?
 
När jag väl shoppat lite så va jag lite hungrig så jag gick in på ett fik. Så fort jag klev innanför dörren så kollade ALLA på mig.. Där inne satt mestadels typ bankmän med dyra kavajer och grejer.. Jag beställde min pizzaslise, kaka och kaffe och satte mig längst bort vid ett eget bord. Då kommer en itaiensk man fram kanske 25-30 år fram och frågar snällt på engelska om jag vill sitta vid han och hans kompis bord, så att jag slapp sitta själv och ha trevligt sällskap över lunchen.. Tackade artigt nej och sa att jag gärna äter min lunch själv.. Det var dock inte utan att tveka.. snubben va skitsnygg!! haha När jag väl ätit färdigt kom han fram och fågade var jag kom från och så, jag ställde någon liten fråga tillbaka men sa till slut att det va trevligt att träffa honom och gick! haha här lönar det sig att va blond!
 
Jag begav mig till bussen och på vägen kunde jag inte låta bli att köpa glass! mums! Sen va det bara att hämta passet och dra in till stan igen..
 
Nu har jag i alla fall internet och kan vara social igen!
Jag har haft en toppendag! Hoppas att eran också varit det!
 
 
 
 

Italienare..

Idag har jag gjort mina vanliga sysslor och jag har även varit ute på långritt med chefen. Det finns ju hur många vägar som helst att rida så han får visa do innan jag ger mig ut själv. Vi red upp mot klostret, vilket är en allmän väg, men det tyckte inte dom som bodde i närheten. Dom rusade ut, mannen först (Lugnast) sedan kom en tjej ut (lite mindre lugn) sist men inte minst kommer argbiggan själv, en mögig och stor megadunta med en röst på en nivå där man kunde tro att hon använde megafon.. haha Chefen svarade lugnt med att det var en allmän väg och att dom fick ringa och fråga vakterna och se vad dom säger! Kvinnan gick efter oss och svor i säkert tio minuter innan hon vände och gick tillbaka!
 
Hetlevrat!? en aning!
 
Tänkte bjuda på lite bilder från stallet och omgivningen!
 
Ha det fint <3
 
 
 
 
 
 
 

Hur jag jobbar!

Jag tänkte berätta lite hur min arbetsdag kan se ut, idag har den varit som följande:

Morgonpasset:

Jag börjar dagen runt åtta tiden, laddar suzukin med foder till hästarna som står ute, ger hästarna i stallet hö och foder. När det är klart så är det dags för min runda ut i backarna.
Väl färdig med bergsbestigningen, är det dags för utsläpp och mockning.

Frukostpaus

Middagspasset:

Jag tränar de tre unga som endast är två år gamla att kunna gå ordenligt utan att stegra och hoppa på en. Idag gick det superbra utan krångel. Dom börjar få respekt för mig. Jag e liten.. men jäkligt tuff! :)

Lunch

 

Eftermidagspasset:

Idag tränade jag en av hästarna som är lite skygg och rädd för att komma till en i hagen. Hon håller på att lära sig att komma när jag visslar och än så länge går det bra, jag kan även klappa hela henne utan att hon sticker. Så bara genom att tränat det en gång innan så är jag ganska nöjd med att hon kommer självmant till mig.

Hennes kompis, Capra, en brun lippizanare (Vilket är väldigt ovanligt), tog jag till stallet för att ta mig en ritt. Här e det bara att testa sig fram, hitta rätt knappar och se vilken häst som är villigt till att ha av mig eller inte. Capra var i alla fall exemplariskt duktig, hon är väldigt spänd hela tiden men hon var super duktig. Hon har väldigt bra förutsättningar till att tränas i western så det ska jag definitivt träna henne i.

Efter ritt och allt annat så är det kvällsfodring igen, hö och foder ges till dom i stallet, foderrundan med suzukin, insläpp av några hästar.

Så kan min dag se ut i stora drag, inget jobbigt jobb direkt. Jag trivs väldigt bra. Jag blir lycklig av att jobba med hästarna och här har jag många projekt så jag lär ha något spännande att hitta på var dag! I mars/april ska hästarna vara redo för turridning och då ska dom helst inte försöka ha av sina ryttare!

Idag har jag även varit barn/hundvakt till lilla Mia, Jack Russel, 5 månader gammal. Hon och jag kommer nog spendera massor av tid ihop. Just nu ligger hon däckad i mitt knä medans jag skriver här!

Vädret här har varit fint idag, ingen sol men ca 15 grader varmt. Det kan jag leva med! :)

 

 
 
 

 

 

En sista kväll!

Igår var det Maries sista kväll i Italien för denna gången så vi bestämde oss för att äta på en av byns restauranger. Chefen agerade taxi och släppte av oss på stället han tipsat om. Det var en väldigt mysig liten restaurang med egen vinkällare och allt. Dom som ägde kunde till och med engelska så att vi slapp gissa oss till vad vi beställde!

Vi beställde in vars en rätt, som vi nu i efterhand vi förstått var enbart förrätt.  Jag tog  någon sorts crepe och marie lasagne. Maten var riktigt god och vi blev mätta på vår lilla  rätt. Så vi gick direkt på desserten som också var fantastiskt god.

Glada i hågen ber vi om notan och ringer chefen om skjutsen tillbaka. Vi berättar vad vi ätit och han skrattar bara och säger att vi ätit förrätt och dessert.. Han förklarar också att Italienare är väldigt glada i mat och tar i princip alltid förrätt när dom äter ute, och inte är det några små rätter heller!

Förvirrade svenskar!?

 

 
 

 

 

Besök hos grannen!

för några dagar sedan begav jag och Marie oss mot grannen (Kloster La Certosa). Detta stora underverk från tidigt 1300-tal finns i lilla byn, där jag bor, Galuzzo. Det är obeskrivlgt fint och dess skönhet får man knappt med på bild.

Jag och Marie vandrade backen upp till klostret och väntade på att den guidade turen skulle börja. När tiden väl var kommen för rundvandring, kommer en lite gubbe, säkert 75-80 år gammal, och tar oss allihopa på en guidning. Det var säkert en jätte bra guide och stället hade alla gånger superintressant historia men jag och Marie hängde inte med så bra vad gällde Italienskan. Men att få gå där inne i den helt magiska miljön var hur coolt som helst.

När vi kom in i deras kyrka så säger både jag och hon att "WOW här inne ska jag lätt gifta mig!" Ja man kan väl säga att sveriges kyrkor ligger i lä!

Det var helt klart en väldigt trevlig sight seeing, jag ska öva på Itaienskan och sedan gå dit igen så att man kan få fatta lite om vad allt har varit och använts till! Så e ni i Galuzzo någon gång.. Besök La Certosa! 

 

 
 

3,2,1.. Det börjar nu!

Idag klev jag upp för att ta emot hovslagaren som skulle sko två hästar, därefter red jag chefens häst som både är stor och bossig. Ett problem som han har med i princip alla  hästar är att dom inte vill stå still när man ska klia upp! Så att ta sig upp va ett kapitel i sig.  väl uppe ville donnan domdera lite men hon märke snabbt att det inte va lönt. Vi red i alla gångarter och tog en skritt paus när hon plötsligt, utan förvarning, gör en jäkla vändning och börjar bocka tills att jag är av. Pang, där låg jag på marken.. Denna pollen vet inte vad hon ska få jobba för detta vill jag lova, its on!

När klockan va 12 var det dags att svida om för att dra mot flygplatsen och lämna av Marie. Chefen körde och han hjälpte Marie att hitta rätt på flygplatsen. Sen var det dags för oss att säga hejdå.. Usch och fy fan! Vi som knappt varit ifrån varandra ´mer än en vecka ska klara av detta nu.. Samtidigt som att jag är där jag vill vara så känns det för jäkligt att lämna sin bästa vän! Men vi sa hejdå med några tårar som föll från våra kinder..

Nu sitter jag här men datorn i knäet, tänker på att det är nu allt börjar på riktigt. Chefen körde mig  till Ikea efter vi lämnat av Marie, jag inhandlade lite svenk mat och sedan käkade vi på en av hans kompisars restaurang.. Mamma Mia vilken god mat!

Ja så nu e det på riktigt.. äventyret börjar NU!

 

Vilka ridvägar...

För några dagar sedan red jag och chefen ut på vars en häst. Han skulle visa mig omgivningarna så att jag vet vart man kan rida sen när man bekantat sig med området. Vi började nere i dalen med att rida öven en bred å, klart vatten med stenbotten, sen var det ut i trafiken (som är galen) och sedan upp för berget. Vi red igenom tät stog, stora olivlundar och grusade stigar för att ta oss upp till toppen.. och wow vilken utsikt. Florense centrum ligger ca 1 mil härifån och jag kunde se hela stan där uppifrån! Inga ridvägar som hemma i sverige direkt!
 
Idag är sista dagen för Marie här, så ikväll ska vi ut och käka på en av byns restauranger! Undrar vad det blir... Pasta tro? Imorgon drar hon vid halv ett, så sen e de bara jag och familjen här kvar, plus min medarbetare Vladi som gör allt i sin makt för att jag ska lära mig italienska.
 
Imorgon tänkte jag lägga in lite bilder från klostret vi va på kan va rätt coolt att se väl? Jag säger Bouna sera och beger mig till La restaurangt!
 
Ciao!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Certosa- klostret of doom!

Idag har vi varit pà klostervandring, gàtt pà marknad och àtit glass! Men uppdates kommer nàr jag lagt upp bilder na pè datorn! 
 
Kram pà er! <3
 

Maris ord om Italien

 

Ciao! Molto benne! Di dåve!

Ja , det är väl ungefär det jag kan säga på italienska! Använder dock dessa fraser väldigt flitigt, även när de inte riktigt passar in! ;)

Jag är alltå den där Marie, hon som följt med Caroline i flytten till Italien. Jag hängde liksom med som flytthjälp och en trygg hand att hålla i under flygresan! (snarare en väldigt kallsvettig hand!) haha

Men nu är vi verkligen här, dag 4 i soliga Galluzzo, Italien! Vi har installerat Caroline och hon har verkligen börjat arbeta på riktigt! Inte för att någon tvingar eller sagt åt henne utan endast för att hon vill och för att hon fungerar så! Hon är grym Caroline, jag är övertygad att de inte kunde hittat en bättre och lika flitig hästskötare! :)

 

I förrgår fick till och med chefen beodra henne att genast sluta arbeta och istället dra på utflykt med mig i Florens! Det tackade vi minsann inte nej till! :D - annars hade jag nog slått henne lite! haha

På tal om slått så bor vi i värsta slottet! En riktigt fin gammal hästgård! Googla bilder på Fattoria Settemerli så har ni något att bli lite avundsjuka på :)

 

Idag är det den 31 december men vädret går att jämföra med svenskt aprilväder. Bra aprilväder då alltså! Medsans Caroline jobbar på så flitigt i stallet så sitter jag i solen och skriver dagbok eller läser The Hobbit. Absolut rättvist tycker jag :) Jag har ju semester - och hon tjänar pengar!

 

Igår var jag med Caroline ute på fodringsrundan. Då kör hon omkring i sin jeep , upp och ner för alla backar, ut till alla hagar och fodrar hästarna. Typ 6 hagar var det kanske och alla befinner sig på de mest otänkbara ställena :) Jag spände bilbältet och höll i mig. Att åka jeep i dessa backarna går absolut att jämföra med Balder på Liseberg! - Men jag litade på Caroline, hon är grym på att köra bil!

Caroline är som född för detta stället - jag hade förmodligen gråtit och längtat hem efter dag 1 - inte alls för att det är dåligt på något sätt utan mest för att jag är lite (mycket) bekväm och mesig! haha. Men det här stället, landet, miljön, hästarna och själva arbetet passar Caroline så himla bra! Jag ser på henne att hon trivs och det gör mig glad! Hade jag anat en liten gnutta att hon inte trivs så lovar jag att jag hade tagit med henne hem igen :D

 

I tio månader ska hon vara här - det kommer säkert gå superfort men det kommer vara en prövning att vara ifrån varann så länge. I två år har vi hållt ihop, oskiljaktiga, men nu är det dags att gå egna vägar ett tag. Alla äventyr vi gjort har vi gjort tillsammans, men nu ska vi testa att äventyra på egen hand. Jag är dock övertygad att hon kommer klara sig lite bättre än vad jag kommer att göra :P Tur vi har skype så hon kan coacha mig lite då och då!

 

 

För ett år sedan skålade jag och Caroline och lovade varann att 2012 skulle bli "vårt år"! Det blev det! Vi följde alla våra planer och nådde våra mål - tillsammans! Det blev verkligen vårt år. Vi kan minnas år 2012 med glädje och stolthet! Nu kastar vi oss in i ett ganska så ovisst nytt år, det är tomma blad och nu är det dags att börja skriva vars en egen historia. När vi på egen hand följer nya egna planer och uppnår nya egna mål. Caroline har nu påbörjat ett mål och en dröm hon haft i många många år. Att arbeta på en stor hästgård, i ett annat land dessutom! Jag önskar henne all lycka och hoppas hon kommer ha det fantastiskt bra.

Det kommer bli tomt utan dig Caroline och jag kommer att känna mig lite "halv". Jag kommer att sakna dig av hela mitt hjärta, finaste finaste vännen!!

Men idag ska det minsann inte deppas! Nyårsafton idag ju och det ska firas på bästa Marie&Caroline vis- tvåmannaförfest för att sedan dra ut i Florens, stå vid finaste katedralen och skrika Gott nytt år - på italienska - vid 12slaget, dricka Asti, hitta några snygga italienare som kan bjuda oss på drinkar hela natten .. ja och så vidare och så vidare... :D

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!!!! Gästbloggerska och bästa vännen, Marie <3

 

 

 

 

avventura.blogg.se

Följ mitt äventyr i Florens, Italien under tio månader från början till slut! Den 27 december börjar äventyret och jag beger mig till Florens för att arbeta med hästar och uppleva underbara Italien!

RSS 2.0