Berättelsen om tupparna!

Det var en gång två ettriga tuppar som bodde i en liten box. Dessa två tupparna var bästa vänner och delade allt, mat, vatten och.. ja box! Den ena tuppen var lite konstigare än den andra och kände sig ofta lite udda då den "fina" tuppen alltid hackade på honom..

En vacker dag när solen sken som bara den och nattens frost sakta droppade bort, fick den udda tuppen nog. Han satte ner sin missbildade tass (!?) och sa till mr tupp att tagga ner eller slåss.. Istället för att tagga ner så antog han utmaningen och gav sig in en fajt.. Uddtuppen slets ner i leran så att han såg dåligt och väl uppe på fötter blev han nerslagen igen! Han låg där, drog en lång suck och reste sig upp all hast, spöade på tufftuppen så att han teg!

Därefter gick de bästa vännerna inte närmare än två meter till varandra och stalltjejen gav uddtuppen en egen box med egen mat och vatten.  Men dom bor grannar och pratar med varandra genom väggen, skrikrer sitt kuckelikuuu om vartannat.. Gammal vänskap rostar aldrig!?

 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

avventura.blogg.se

Följ mitt äventyr i Florens, Italien under tio månader från början till slut! Den 27 december börjar äventyret och jag beger mig till Florens för att arbeta med hästar och uppleva underbara Italien!

RSS 2.0