Date med mig!

Ja jag date'ar mig själv ikväll! Det har ju varit något man gjort var kväll sedan jag kom tillbaka så lite egentid sitter inte fel! Jag ska bara kolla på New Girl dricka te och slappa! Jag hade ju varit så pass smart att jag ställde fram klockan en timme innan jag gick och la mig, dock ställde min smartphone fram klockan en timme till eftersom att den var automatisk.. Jag tyckte väl att jag var lite väl trött i morse när jag klev upp! Inte konstigt alls. Jag gick upp två timmar tidigare än vanligt...
 
Nä så nu ska jag bara se till att slappa och titta på serier! Ha en fin påskafton allesammans!
 

Ryanair- billiga flyg!

Jisses vad billigt man kan flyga mellan Malmö och Pisa.. från 149 kronor! Bara ett tips om ni skulle få för er att ta en tur till Italien! Pisa ligger bara en halvtimme härifrån så antingen tar man tåget till Florens eller bil! T¨ågstationen ligger nämligen precis på Flygplatsen! Smidigt!

Sen e de ju så att man kan bo på "vårat" bed and breakfast om man vill, kostar inte allt för mycket per natt, så hojta till om ni vill boka! :)

Hingstar..

Jag har kommit på en sak.. Det är ju en väldans tur att killar/män inte är som hingstar. Det hade blivit riktigt jobbigt för oss tjejer och killarna hade fått kastreras till höger och vänster! haha vilken röra! Tur är det i alla fall!
 
Valoroso även kallad Black Beauty (av mig) är en hingst. Väldigt trevlig häst men nu när värmen börjar komma här så börjar ju stona att brunsta och ha sig. Det spelar ingen roll att han står i stallet och dom 500 meter bort i en hage, vänder vinden och han känner doften av dom så blir han aningen mer svårhanterad.. Så det är det jag försöker få bukt på nu. Han kan ju inte gå och bli galen bara för att det bli varmare utomhus.. Nä minsann, hingstar kan vara snälla och stå nära ston utan att bli knäppa dom också. Ponnyn som jag red när jag va liten, Jinnic, han va minsann hingst. En av de mest väluppfostrade hingstarna jag mött i mina dar. Så ska Valoroso också bli, så är det bara, han är på god väg.. typ!
 
 
Svansskydd för att han fått för sig att klia av svansen..
 
 
 

Buona Pasqua! - Glad Påsk!

Det firas påsk överallt här vill jag lova! Igår fick jag äran att vara med på "matprovning" till B&B'n. Vi åt massor av mat, drack rödvin och pratade om allt mellan himmel och jord! Jag passade på att ta några bilder med Iphonen, systemkameran måste ju laddas innan den kan användas.
 
 
Jag har fått påskägg minsann och dag! Ett stort och ett litet, här är påskäggen som stora kinderägg! Ren choklad och en sak innuti! Mitt stora ägg va ganska gulligt!
 
 
Idag fick man ju sova en timma mindre.. snällt! Idag är jag aningen trött, vädret är inte det bästa men vad gör det? Då ka jag ju passa på att städa här hemma istället! Jag har till och med plockat påskliljor idag! Himla fina!
 
 
Nä men som sagt , nu ska jag städa så att det skiner här hemma! Ha en glad påsk allihopa! Buona Pasqua tutti!!
 
 

Slitna men ändå fulla av energi!

I onsdagskväll samlades "arbetar ligan" hemma hos stella för lite kaffe. Alla fyra var helt slut, igår var en lång dag minst sagt! Trevlig men lång! Dom arbetar för fullt med att färdigställa i B&B'n inför de första gästerna som kommer om två dagar! Nu har stället fått en bättre och mer proffesionell look. Innan hade ju signora samlat på sig allt hon ansåg vara "toscana stil" och satt in där. Allt var plottrigt och såg bara jobbigt ut! Men nu ser stället några gånger bättre ut, speciellt med det nya köket också!

Jag for mest fram och tillbaka, hämtade in Franky, den svarta ponnyn, för att hon skadat benet.. Men såg att hon antagligen fått en inflamation i strålen, det a visst vanligt här på vintern eftersom att allt är så lerigt och tungt.. Jag ska ta tempen på henne idag och se så att inget blivit värre!
 
Annars har jag varit ute på roadtrip igen.Jag har hämtat hem mina 25 kilos säckar med pressat hö!
 
En sak som är spännande nu här är att två ston ska ha föl nu inom de närmsta 15 dagarna, så man vet aldrig om där springer ett föl i hagen när man kommer ut på morgonen!
 
I torsdags var jag på sunshine event. Fimkväll, himla spännande. Man blir alltid snäppet klokare efter deras event!
 
 
 
 
 

Sommar och sol..

Idag vaknade jag av att solen sken in i genom fönstret! Inget regn än så länge idag.. Men man ska inte ropa hej.. äh nånting, nånting.. Ordspråk är bara roliga om man kan dom!

Jag försöker sakteliga att få ordning på torpet igen. När jag åker blir det halvt kaos här, så alla blev väldigt glada och lättade över att jag "äntligen" var tillbaka.
 
Idag har jag hunnit göra massor av saker och nu ska jag åka och hämta havre! Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig så att jag kan få hinna rida en runda också!
 
Kram på er och ha en underbar dag! <3
 
Här blommar det över en natt, så fint!

Nyttigt och lättlagat!

Ja man får allt ta och passa sig lite här nere.. vad gäller maten menar jag då! Många av er tror säkert att vi äter pasta hela tiden, men så är inte fallet. Man äter mycket grönsaker i alla dess former här, i sallad, grytor, röror.. etc. Kan tyckas vara nyttigt, ja visst det är det också! Speciellt med den där fin fina olivoljan som ger en bra och nyttigt omega 3.. Men den där oljan innehåller faktiskt en massa kalorier så fast att jag inte äter en massa onyttigheter (ni tänker alla gånger glass!?) så går jag ändå upp i vikt! Jag som får panik av att gå upp ett kilo har nu lyckats slänga på mig tre kilo! ett kilo i månaden.... Dom ska ju väck illa kvickt, här finns inte rum för något överblivet inte!

Hur tänker hon nu bli av med dessa då undrar ni.. Ska hon träna hårt var dag, äta soppor i en månad!? Nä vet ni, här funderas det inte en massa, jag käkar det jag känner för, med måtta (alltså inte italiensk standard..) sen får jag min motion utomhus i jobbet!
 
 
Himla enkelt: Jag stekte lite lök och vitlök, tillsatte squash och vitabönor, svarta oliver och till slut krossade tomater, lät det koka någon minut och kryddade med paprikakrydda, peppar och salt! Till det hade jag en enkel blandsallad med kikärtor och mozarella ost! Mumsigt och mättande!
 
 

Om jag kunde flyga..

... så skulle allt gå betydligt fortare och smidigare! Ja jag har lyckats, på sex dagar, att vara överallt och ingenstans! Jag har hälsat på mamma och pappa, mina bröder, Malin och barnen, mina tjejkompisar, före detta jobben (skolan och fritidsgården) Farmor och Agneta och en större del av High Chaparral gänget! Jag har även hunnit gå på väla en sväng! Jag har haft att göra var dag, vartenda sekund på dygnet! Men det har varit himlans trevligt. Nu är jag tillbaka i lugnet igen, jag har jobbat idag i vanlig ordning och nu har jag lagat mig en lätt middag!
 
Här är fyra bilder från när jag va med Malin och barnen:
 
 
Sedan va jag på väla med "tillfälligt" handikappade Michelle:
 
 
 
 
 
 
Jag var på Malmö Opera för att kolla på Marie som Zebra:
 
 
 
Jag var på en grym Collegefest för att fira Maries födelsedag, Kan ni lista ut vem jag skulle försöka att föreställa?
 
 
 
Sedan va det bara att bege sig tillbaka till Italien!
 
 
"
 
 

Intressant tänkande..

Ja det är ju inget nytt att ALLT i Italien är komplicerat och svårt. Ett exempel; bygglov. Det är viss himla svårt och lång process att bygga på sin egen mark här så markägarna bara bygger och så får myndigheterna, i detta fallet polisen, komma senare..
 
Idag vaknade jag av att det står ett gäng poliser på gårdsplanen med mätstickor och dylikt. eeeeeh Buon giorno!? Jag fick snabbt förklarat för mig att dom va där för att kontrollera de olika byggen som gjorts.. för ca 1-6 år sedan. Ja så nu är mycket avspärrat här och kommer att vara det tills att myndigheterna godkänner eller inte. O inte så betalas väl en sorts böter eller nått.
 
Ja detta är då det smidiga sättet att gå till väga på för att få bygga på sin egen mark.. I italien finns regler, men ingen följer dom!
Intressant!
 

Maten här är farlig!

Nu har jag varit inne hos Stella och hennes man på middag. Kocken, Ino lagade supergod pasta som vanligt. Jag visste inte att pasta va så "beroendeframkallande". Hemma i sverige åt jag inte pasta ofta alls. Bara via jobbet och det kunde knappt räknas.. (skolmat)
 
Här smakar maten så gudomligt bra. Jag kan knappt hitta ord för det och min aptit har nu ökat gånger 100! Hemma i sverige skulle jag vara glad om jag ens kände för att äta efter jobbet.. Men här, ja här är jag alltid redo att äta. Italiensk mat måste vara världens godaste.
 
Nu påstår jag inte att svensk mat inte är gott, för det är den, det finns många rätter som jag älskar! Men jag gillar när maten smakar lite mer. Svensk mat är i princip bara kryddat med salt och peppar..
 
När jag kommer hem till sverige så har jag lagt in om ett önskemål.. Jag vill ha mammas äggakaga med stekt fläsk och lingon! Åh jag längtar! Mums!! (Tomas, du får passa på att va hemma hos mamma den 20 efter fyra om du vill ha äggakaga!)
 
 

Efter regn kommer regn..

Det slutar inte att regna här.. Det går från att ösa ner som om himmlen var öppen till att dugga lite smått. Man blir ju inte jätte pepp på vädret.. Men äh vad gör det, jag är ju ändå trött som en gnu idag. Slappar gör jag verkligen. Jag har nyss kommit in från fodringsrundan och nu sitter jag i de bekvämaste kläderna jag kunde hitta, kokar mig lite pasta carbonara och kollar på date med mig.
 
Hur skoj är inte det programmet? Date med mig.. Där skulle jag lätt vilja vara med! Jag skulle ju vara den som bjuder hem och inte den som blir hembjuden! Temat på maten..? skulle nog bli Italienskt! Fyra pågar som man ska granska och välja till slut en av.. Eller nä jag vill nog inte va med, snacka om beslutsångest! haha
 
Ha en fin söndag allihopa,om tio dagar åker jag hem till snöiga sverige!
 
 
Knappt oväder på gång?
 
 

Att dansa långt ut på natten är det bästa som finns..

Igår var jag ute på aperitivo med Christin, Yael och Paolo. Det blev Rifrullo som vanligt serverar den bästa aperitivobuffen i hela Florens. Magiskt god risotto har dom på detta stället!

Vi satt och babblade om allt möjligt och hade himla trevligt, när klockan närmade sig 12 så var det dags att dra vidare till dansstället Otel. Ett riktigt fint ställe med "konfrencier" till dj'n, go go dansare som var hur grymma som helst, både killar och tjejer.
 
 
Jisses vad jag dansade.. tre timmar i streck, svetten rann men jag hade hur kul som helst. Fick dansat cha cha, rumba, salsa! Yes här vet killarna hur man dansar. När jag väl börjat dansa med som så kom det fler och fler som också skulle dansa! Jag och Christin fick till och med "ställa upp" på att fotograferas med några.. Det var ju helt magiskt med blå ögon och blondt hår..

Jag vet inte hur många gåger jag svarade på frågan "Vart kommer du ifrån?" Har även förstått att svenskar uppskattas väldigt mycket här. Vi är visst himla snygga, trevliga och vi arbetar bra! Inte dåligt rykte svenska
 
rna har fixat här i Florens inte!
 
Fler danskvällar lär det bli! Helt underbrt skoj!
 
 
 

Kvinnans dag!

Hur firas denna "internationella kvinnodan"? Jag har fått blommor minsann och da! Av ingen mindre än Singora, mamman i familjen samt en liten bukett av den nya tjejen som ska jobba i Bed and breakfasten! Nu börjar här hända grejer på gården. Renoveringen av B&B'n är i full gång och den nya tjejen som ska jobba dagspassen är från Finland men hon pratar lite svenska också! Ganska skoj faktiskt, dock är min finska ganska så obefintilig..
 
 
 


Det öser ner idag igen så nu sitter jag och har min lunch sedan ska jag smörja träns.. Lädervård är väldans viktigt vet ni! Smörjer man sitt läder regelbundet så håller det längre! Det bästa med mitt jobb är att jag kan välja helt och hållet själv hur jag lägger upp min arbetsda. Idag har jag gjort min fodring, plockat upp höet nere vid hagarna (som va som ett riktigt svettigt träningspass, att köra skottkärra i lera är inte att rekomendera!), jag har hunnit rykta och träna unghästen i stallet med att ha ett schabrak på ryggen. Nu sitter jag här, jag tänkte ta mig friheten att smörja träns inne hos mig idag! Inget väder att vara ute i!
 
Jag har även tagit av nätet från höbalarna i några av hagarna.. som ni ser nedan så är det lite som ett tv spel. Man ska gå på rätt ställe annars trillar man ner. Ungefär som Super Mario.. I detta fallet sjunker man ner i leran och har ett helsike att ta sig ur. Men jag vet min väg att gå som tur är!
 
 

Hemskt väder..

Vad händer här borta i Italien? Jo vi regnar bort för tillfället! I måndags hade vi så fint väder att det va 20 grader varmt i solen! Så är det inte riktigt nu.. ena stunden öser det ner sen blir det uppehåll, så går det så dagarna igenom.  Men solen kommer ju, det vet vi! Jag ska nog njuta av regnet för i sommar blir det stekhett!
 
Idag va det fredag igen. Jag ska kolla på en fim och bara slappa, tända en brasa i kaminen. Men först ska jag jobba så klart! Och vet ni? Jag har inte ätit glass på evigheter! Duktigt av mig minsann. dock har jag ätit choklad och godis! Jag bjöd chefen på kexchoklad och det va poppis vill jag lova.
 
 
 
Nu är det mindre än två veckor tills jag åker hem till sverige!
 
Ha en fin fredagskväll med massor av mys!

Utflykt!

 
Igår fick jag följa med chefen till kusten på "räv jakt". Det är en klubb som han är medlem i som arrangerar detta en gång i månaden. Det är dock en speciell klubb, man får bara vara medlem om man fått en inbjudan och summan för medlemsavgiften är ca 1800 euro per år! Medlemarna arrangerar sina tuer på varandras marker och denna gången var vi hos en av världens största och kända vinodlare. Denna kvinnan äger mark som är hur stor som helst, privat strand och ett jäkla fint "sommarhus". Ja människorna som är med i denna klubben är inga vanliga "svenssons" Det är allt från regeringsfolk till vinodlare.. Ingen av dom saknar något i livet direkt!
 
jakten går ut på att man rider i samlad trupp (ca 30st) man travar och galopperar, hoppar naturhinder. Denna gången var vi ute på stora fält, inne i skogen och ute vid stranden! I täten har vi en ryttare med rävsvans på sin cape, Denna ryttare är då räven! Man rider runt i ca två timmar och till slut ska man ta svansen från hans cape. Inte så lätt, hans häst va gallopör och min (zida) var inte riktigt lika snabb! Men svansen fick en av de andra ryttarna tag på!
 
Efter ritten så  gör man iordning hästarna, dom får mat och vatten och därefter drar vi ryttare iväg för lunch! Jag drack det godaste vinet någonsin.. åt god mat och pratade med några som kunde engelska! Det va jag och det rika folket! Dom var väldigt snälla och välkomnande allihopa. Till slut var det prisutdelning och sedan styrde vi kosan hemåt!
 
En riktigt härlig dag! Jag hoppas att jag får vara med fler gånger, så fall ska jag se till att träna hästarna för sin snabbhet! Jag vill lätt fånga den där räven!
 
 

avventura.blogg.se

Följ mitt äventyr i Florens, Italien under tio månader från början till slut! Den 27 december börjar äventyret och jag beger mig till Florens för att arbeta med hästar och uppleva underbara Italien!

RSS 2.0