Mållös!

WOW, jag har fått ännu ett paket! Aningen större än det förra och innehållandes världens godaste godis, svenska tidningar och CHAI LATTE!! Idag gjorde jag te till mig själv och hällde i mjölk och lite kanel, "åh nästan som chai latte" sa jag för mig själv! Noog, inte ens i närheten!

Tusen miljoner tack för paketet Didde, Pia och Felicia, det är ni som är FANTASTISKA! Så fint av er och ännu en gång, miljoner tack! Blev så glad att det kom lite glädjetårar! Det ska bli så kul att träffa er när jag kommer hem! Massa kramar till er!!
 
Wow, hade glömt ur gått Zoo va!
 
 
 
 

kass finger..

Jag har på något vänster lyckats stuka mitt finger.. Hur det gick till vet jag inte riktigt, jag menar här slår man sig stup i kvarten. Men jag tror de va när jag skulle bära en spann med havre! Klantigt!

Idag är jag ledig, blev lite spontat, skulle egentligen vara ledig imorgon men min ersättare kunde inte hoppa in för mig då! Ja mig gör det inget, nu slipper jag jobba med min dåliga "hand." Idag ska jag motionera lite, sedan blir det att åka in till stan, jag ska testa på meditation idag, ska bli himla spännande. Rörelsemeditation, någon som testat?
 
Nu lyssnar jag på "gamla" hits från när jag va liten, allt från aqua till Spice Girls! Man blir ju helpepp! Nä men om man skulle städa lite? Här i detta landet går ju folket in med skor.. Jäkla onödigt man får ju städa stup i kvarten då, inte undra på varför dom har städerskor!
 
Ha en fin dag! Buona Gironata tutti!
 
 
 
 

Caroline goes ridinstruktör

Igår skulle stadsmänniskorna ge sig upp på hästryggen tänkte dom! Himla skoj tyckte jag! Jag såg till att dom fick dom stvå snällaste, de två gravida stona. Efter ryktande och sadlande så gick vi ner i paddoken. Jag ville att dom skulle känna på hästarna lite, köra lite grundläggande grejer innan vi skulle ge oss upp i backarna. Allt gick bra tills Ino började trava sin häst, vilket satte fart på Stellas häst också. Stella tappade balansen och flög av. Men hon klarade sig bra, upp igen och sedan va dom redo för bergen!
 
Vi tog en timmes skrittur uppe i bergen, både hästarna och ryttarna skötte sig utmärkt och klarade av alla möjliga hinder som kom på vägen!

Eftersom att Stella flög av så fick hon ju bjuda på tårta,"så gör vi i sverige" haha så där fick vi oss en tårta  också. Hon kan få rida fler gånger!
 
 

ERidtur

Väderskillnader..

Man vet inte riktigt vilket väder man ska mötas av när man kliver utanför dörren på morgonen, har det varit fruset elle är det 10+ ? Igår regnade det vartannan timme och sedan tittade solen fram! Himla fint, efter regn kommer solsken, listig snubbe som kommit på den meningen!
 
Idag började aningen tidigare än jag brukar, hovslagaren skulle komma vid 09.00 så det var bara att traska upp i backarna och hämta hästar! Ni som promenerar på mornarna för motion, ni skulle komma hit och promenera! Jisses, svetten rann efter tredje vändan! haha Men dom kalorierna har jag redan fått tillbaka genom att äta fyra olika kakor som signora hade placerat fint på mitt vardagsrumsbord! Dom måste ju ätas liksom!
 
Nu ska jag snart ut igen, först ska jag dricka upp min varm choklad, detta kommer bli en rolig dag. Stella och Ino ska nämligen med mig ut och rida! Wow spännande! Jag ska försöka fota så att ni får se detta spektakel!
 
Buona Giornata!
 
 
 
 

Födelsedagskalas!

Jag har varit på mitt första kalas här i Italien och jag kan ju säga som så att det är inte som hemma i sverige. Här lagar dom middag, serverar vin, hälsar på alla och sjunger födelsedagssången ungefär samtidigt! Inte riktigt men det är i alla fall intesivt, vinflaskor slevas fram och tillbaka, ser dom någon utan dryck och mat i händerna så kommer dom med nytt direkt. Skit i om det bara finns sittplats för sex personer dom resterande femton står gärna upp, minglar och pratar tvärs över rummet med varandra. Spännande upplevelse med massor av skratt och prat.
Inget stelt spektakel direkt! Mer italienska kalas åt folket!
 
Jag fick en tatuering av systerdottern i familjen, hon är sex år gammal och gick all in med att lära mig Italienska, hon följde nog alla andras teknik; "prata italienska till hon förstår.." haha vi gick igenom lite hur man räknar efter vi spelat plockepinn!
 
 

Paket!!

Wow idag fick jag post innehållandes Marabou Mjölkchokad och Marabou Dröm Crisp! Tusen miljoner tack för det Bauer! Det är ju helt otroligt vad gott det är, det förstår man verkligen när man är utan det en längre tid! Jisses, jag har ätit halva av båda redan.. Har lite smått ont i magen, men det är det värt!
 
 
Miljoner tack...!

Kaffedrink och Blues!

Ja min kväll igår kan jag säga var lugn,sabil men rolig! Jag mötte upp Yael hemma hos henne, vi gick till santo spirito för en drink och för att vänta på de andra. Vi hade sådan tur att vi hann med apperitivo på ett popcafe. Så lagom mtta drog vi till volume där dom hade liveband. Grymt liveband och grym irish coffee och chokladkaka! haha Det stället har grymma desserter!

Bandet spelade riktigt skön musik och stället var fullproppat med folk! Men vi såg till att stå längst fram och dansa till deras grymma musik. Musikern hade hur många munspel som helst i sitt skärp. Det tyckte jag va ganska kul!

Kvällen avslutades med en fruktdrink på Dolce Vita. Sen va det bara att styra kosan hemåt. En annan jobar ju idag! Men det regnar som vanligt så det blir väl att ta det lugnt. Inget mig emot!!
 
 
 

Ta Florens med storm..

.. får jag nog göra en annan kväll! Tjejen jag skulle ut med fick visst jobba över och tyckte det skulle bli för sent att dra ut efteråt! Kan hålla med henne men för min del så hade det gått bra. Just typiskt nu när jag är ledig en lördag! Duktigt besviken sitter jag nu och kollar på Svenska rivieran och dricker en guinness som jag hittade i kylen (tur det) Jag hade ju inte handlat något gott ätbart fredagsgott  så det hade fått bli en sleden morot..  Jag kan lugnt säga att denna ölen räddade mitt humör! Jag absolut HATAR när mina planer ändras abrupt på detta vis, speciellt när jag va helt färdigfixad och taggad. Men men, saker händer av en anledning så det är bara att gilla läget och njuta så gott man kan utav kvällen (hata mindre..)!
 
Typiskt.. jag som va snygg som fasiken:
 
 
 

Inga finklackar i detta vädret!

Ja nu regnar det sådär tradit igen! Innan lunchen tänkte jag att jag skulle göra allt färdigt så at jag kunde rida hela eftermiddagen. Taggad och mätt och belåten tog jag på stövlarna och beger mig ut, möts av att himlen i princip trillar ner.. Ja sen har det hållt på så. Men inte hindrar det mig från att dra in till stan och träffa några tjejkompisar. Dock får finklackarna stanna hemma, vänta på finare väder. Min nya finväska ska dock få sin första tur ute!
 
Vad har ni för er denna fredagskvällen, flir det någon fredagsmys eller? Själv så ska jag laga mig lite mat, fixa mig och sedan dra in till stan. Här går man ju inte ut innan tio på kvällen så jag har ett tag på mig! Tur att jag är ledig imorgon!
 
Ha en fin fredagskväll allihopa!
 
Ungefär såhär spenderar Mia sin fredagkväll..
 
 

Fredagsmys.. eller?

Idag är den, för många, efterlängtade fredagen här. Själv spelar det inte mycket roll här om det är helg eller inte, alla dagar ser ungefär likadana ut. Här kan folk gå ut alla dagar i veckan. Lite mer avslappnat här än hemma i sverige. När det väl blir fredag ska alla trängas på systemet för att knappt hinna komma hem innan det är uppkorkat. Stan är full av ungdomar som super ner sig totalt; "det är ju fredag". Här växer folket upp med alkoholdrycker i butikerna, mamma och pappa dricker vin till maten, dom skickar även sina barn för att springa ner till affären och köpa vinet dom glömde. Inga problem, här är det mer avslappnat och folket står inte och trängs på något system. Jag antar att när man har alkohol framför näsan hela tiden så blir det ingen stor grej av det heller.
 
Idag är det vanlig jobbedag, förhoppningsvis utan regn, men det vet man aldrig. Här är det knappt lönt att kolla väderprognosen, den ändras snabbt hela tiden men ungefär såhär ser den ut idag och imorgon som är min lediga dag!

Happy friday på er allihopa!
 

Shoppa innan säsongen börjar!

Ja här funkar det som så att butikerna rear ut kläder, även nya kollektioner,  som dom sedan slutar rea och har ordinarie pris när turist säsongen börjar! Idag har jag köpt två väskor och fick en börs på köpet, allt för ca 450 kronor, som egentligen skulle kostat lite mer än 900 kronor!
Det skadar ju inte heller att jag hade med mig style exerten själv, Stella! Wow hon vet hur man "dress for success" så min "nya" look kommer vara aningen med stylish än innan. Vem vet, det kanske blir en buisness kvinna av mig någon dag?
 
Den stora väskan till vardag och den svarta till fest, middag etc. Himla tjusigt om jag får säga det själv!
 
 

Tvärtom!

Ja man vågar knappt ställa sig på vågen.. men jag gjorde det igår. Ett kilo har jag gått upp, (jag vägde mig efter lunchen) men det känns som att jag har gått upp minst 5! Men jag antar att nya muskler kommer och gamla går.. Ja jag tänker i alla fall inte käka glass stup i kvarten, på tal om glass, det har jag inte ätit sen sist, två veckor sedan! Herrejisses vad längesedan! Nä men jag käkar  min musli på morgonen, lite fruktsallad till mellanmål, lunch (varierar från dag till dag), middag och typ grytpopcorn ibland! Inget allt för onyttigt, förutom när mamman kommer in med sina konditorikakor.. Dom slinker ner ganska lätt, dom flesta vet nog att jag har lätt för att äta en kaka eller två.
 
Idag blir det lunch hemma hos Stella. Hon har en vän här som jobbar som kock, han är här för att sätta en meny till b&b'n. Han har jobbat över hela världen och med flera av tv kockarna. Han är den som ala säger "yes chef" till i köket. Så hans lunch får jag äran att äta, igår åt jag något sicilienskt, och wow vad gott det va! Jag ska allt få tag på några recept!

Annars så regnar det här, mindre roligt. Jag möttes i morse, på morgonrundan, av de två dräktiga stona komma lunkandes, jätteglada att "matbilen" kom. Men det var bara för båda att lunka tillbaka till sin hage. Där hade dom varit så duktiga och trollat bort den ena strömtråden och öppnat den andra.. Dom två unghästarna stod kvar i hagen snällt och väntade på "gammlingarna"
 
Nu har jag ätit klart och ska bege mig ut igen! Ha en fin torsdag!

Fint folk sliter inte.. eller?

Idag har jag fått sällskap av Stella och hennes vän på jobbet. Det började med lunch hemma hos Stella, när hon frågade om jag hade något för henne att göra så att hon kunde få bränna lite kalorier, "get some workout".. Ja men visst har jag det, jag tog tillfället i akt och fick dem att plocka upp höet nere vis höbalarna, det som högubben klantade till sig med för någon vecka sedan. Därefter fick dom agera grindöppnade till alla hagar som jag skulle in med h
 
ö i. Jag kan säga att vara grindöppnade här är ingen dans på rosor, man vandrar upp och ner, flera gånger om. Ja Stella fick sin workout som hon ville, lagom trött när vi va färdiga! Denna kvinnan är buisness kvinna ut i fingerspetsarna och är inte van vid jobb där man blir skitig och fysiskt trött, men hon ligger inte på latsidan för det, imorgon ville hon jobba igen! Ja varför inte, inget mig emot!
 


Efter arbetsdagens slut så åkte vi in till byn för att kolla i affärer, vilket slutade med att jag fick med mig ett par snygga klackar hem och stella ett par snygga boots. Mina klackar kostade ca 300 i kronor och var nedsatta med 70%. inte illa pinkat! Dom är allt lite unika och udda i fabrikat och design men jag gillar dom skarpt! Blir det en utgång på fredag eller en apperitivo så ska dom lätt få följa med. Inga skor för att rocka loss i direkt! Då hade nog fötterna trillat av efter ett tag..Snygga va?
 
 
 

Att leva med en hästtjej..

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar har jag hållit mig undan.... Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå.
Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara".

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv".
 
Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!
 
 
 
Denna story hittade jag första gången på en kompis facebook! Så bra tycker jag! :)
Dom här har jag konkat på idag.. bara 7 stycken!
 
 
 

 

Baka i micron!

Jag har bakat chokladkaka i micron, det tog ca fem minuter, sen sitter du där lycklig med hemmagjord kaka i näven!
 
Recept chokladtårta i mugg - 2 port
4 msk mjöl
3 msk strösocker
1 ägg
3 msk kakaopulver
2 msk Nutella
3 msk mjölk
3 msk olivolja eller vegetabilisk olja

Blanda alla ingredienser i en bunke och fyll två kaffekoppar till hälften. Micra kopparna i 1-3 minuter, mina blev klara på 1 min! Jag tar nog lite kortare tid nästa gång så blir det sådär härligt kladdigt!
 
Jag serverade med lite grädde och kokosflingor!
 
Enjoy! :)
 
 

Bra eller dåligt..

Jag har funderat sådär djupt igen.. Att vi människor alltid ska kategorisera allt; bra/dåligt, fint/fult etc.. Det första vi börjar att fråga varandra är "hur mår du?" Får/svarar oftast samma,  "jo det är bra", eller så har vi dom som alltid svarar, "Det är som vanligt, man får kämpa var dag som går.."  Det spelar liksom ingen roll om man ringer pratar ett år senare.. dom "kämpar" fortfarande!

Nu är detta inget påhopp på någon, jag bara funderar.. Varför ens sätta "stämpeln" bra/dålig på sin dag, på hur man mår? Vart går gränsen för bra och vart går gränsen för dålig? Om vi verkligen tänker efter, känner hur vi känner innuti, är det verkligen dåligt eller är det egot som tycker synd om sig själv? Våra hjärnor är ju jätte bra på att spela oss ett spratt!

Nu snackar jag inte om att man inte får säga dåligt, för de som är sjuka eller annat som hänt kan må dåligt. Men annars tycker jag att man ska känna från sitt hjärta när man kliver upp på morgonen, känns denna dagen bra, lev den som om den va den  bästa. Skit i om regnet öser ner utomhus eller om det är längsta kön på ica.. Känn istället hur regnet friskar upp luften och fyller dina lungor med frisk och fantastisk luft och energi, kön på ica ger dig en stund för att andas ut, varva ner.. Det kallas med ett annat ord att leva i nuet! Inte skrika och svära för sig själv hur  sjukt långsam damen i kassan är för att sedan för sig själv börja klanka ner på hennes frilla eller liknande, bara för att du "måste" hinna det ena eller det andra.. Fundera istället på varför just det händer dig just nu, ditt undermedveta kanske ger dig en chans till att varva ner för att du behöver det.. Se det och du kan börja njuta av vartenda liten stund i ditt til, och då kan du sedan ärligt svara, när någon frågar, Jag mår bra! Att säga jag mår toppen och känna i hela kroppen att det är så, det är fantastiskt!

Nu påstår inte jag att jag är den mest positiva människan på planeten, jag ville precis nacka papegojan för att han skriker som e unge (högt, om och om igen), men istället samlade jag mig och tänkte varför händer detta mig just nu? Kan det vara för att jag ska lyssa mer runt okring, uppfatta signaler, ge papegojan och andra grejer lite mer kärlek? Ja detär bara vi sjäva som kan svara på vad som betyder vad.

Nu har jag pladdrat på om mina funderingar, hoppas att ingen tar detta som någon kritik eller blir arga, detta är inget personligt mot någon, men jag hoppas att många kan fundera över det, testa och se vad som händer!
 

Min söndag!

Jag vill börja med att gratulera min lilla mammis på 65 års dagen! Ett stort grattis till dig mamma och jag hoppas att d har en kanon dag och att pappa skämmer bort dig idag! Jag tänkte fira här hemma ikvällmed en liten chokladkaka!
 
Just nu har jag lunchrast, jag sitter i min soffa, mätt efter ha ätit mina hemmagjorda köttbullar i tomatsås.. Jag har precis fått fart på brasan i kaminen och nu avnjuter jag mitt himelskt goda te, apelsin/kanel med en klick honung i!

Jag har börjat min söndag med att jobba, jag fodrade och fixade. När jag sedan tänkte ta och slappa till kvällsfodringen så fick jag ett enormt sug att rida. Solen sken och det var alla gånger 15 grader ute. Så jag tog min lilla ponny, red ut och upp i bergen. Där uppe var det ännu varmare och en magiskt fin utsikt. Där står man med en häst och har hela Florens framför sig. Tyvärr är det himla svårt att se på bilderna men jag lovar att det är fint!
 
Det blev en bra tur och nu tänkte jag bara ta det lugnt tills det är dags för insläpp och fodring!

Tjejen jag träffade igår, Christin från tyskland, var supertrevlig och fin! Vi vandrade runt på florens gator och försökte att hitta en bra restaurang med ett bra pris. Yes det hittade vi, inne på en liten gata låg il Teatro, där inne åt jag den godaste carbonaran någonsin, tillsammans med en väldigt god sallad med mozarella och kyckling! På restaurngerna här är det inte som hemma i sverige.. Här äter man antispati (förrätt) il primo (första rätten, oftast pasta) il secundo (huvudrätt, oftast kött med ost eller liknande) sedan kan man beställa vad man vill ha till. För oss räckte en Primo och en sallad! Båda två var så mätta att vi knappt kunde röra oss. Hemma köper man en rätt med allt på, men det gör man inte här. Jag förstår inte hur Italienarna klarar av att äta så mycket! Men gott är det!
Nu ska jag bara slappa, kolla på date med mig, för att sedan göra det sista med hästarna!

Fantastisk söndag!

Två timmars ridtur!

Vilket väder vi har haft idag, jag har gått runt i min fleecetröja och solen har varmt gött! Förhoppningsvis så kan det avta med regnet så att det kan torka upp lite!

Idag har jag och chefen, som äntlgen kommit tillbaka, varit ute och ridit uppe i bergen, Jag har sett exakt hela florens. Himelskt i detta vädret!

Bounty är kvar hos mig, han babblar på mer än någonsin, chefen ska ju iväg en vecka till på annan jobbresa så bounty får vissla ett tag till inne hos mig! Värst är nog när han drar igång sitt psyco skratt.. haha det är roligt att lyssna på men det låter obehagligt.. Undrar om papegojor är schitsofrena, gå från att vissla lite fint till världens mansröst och skratt är lite extrem vändling!

Nu ska jag göra mig i ordning för att möta upp en ny tjej som kommit hit. InterNations som vi båda är medlemmar i är himla ra för att träffa nya människor!
Skriver mer imorgon! Ciao!

Kan man äta papegoja?

idag är jag ledig och jag vaknar av Bountys ljuva stämma.. Ja det är ju alla hjärtans dag så det är bara att älska honom!
 
Igår var jag på Internations middag. Internations är föreningen som fixar träffar så att man kan skaffa nya vänner eller arbetsrelationer! Man träffar massor av spännande människor från hela världen! Australien, Nya zeeland, USA etc etc! Efter apperitivon på Quelo bar, så drog några av oss till Volume för en drink. Men jag fick syn på dessertdisken direkt med, chokladkakor, pajer och tiramisu! Alla skippade dinken och tog oss en dessert istället! Tiramisu, wow vad gott!
 
Vad har annars hänt.. ja inte allt för mycket, dagarna ser ungefär ut som vanligt. Jag och en annan kvinna, som har sin häst här, knåpade ihop en egen harv till paddoken, otroligt nog så funkade den! Klapp på axeln och ett hurra för oss! Hennes son hjälpte också till med sin plastleksak!
 
Igår skulle jag köra ut hö till hästarna.. men traktorns handbroms var trasig, ville inte fungera i backe. Så jag vågade inte köra upp till hästarna högst upp, brandt och trångt att vända! Att vända i backe med traktor är inte det lättaste jag gjort, ett litet fel och man kan ställa till det ordentligt! Första gången var jag lite för mesig så då fick staketet sig en känga! Ops! Men sedan dess kör jag som en kung i backarna! Det tar dock lång tid för mig att göra detta, man kan inte köra direkt fort där uppe.. Så därav blir det svårt att hinna med att rida!
Jag skickade till chefen att traktorns handbroms va kass, nemas problemas, två timmar senare kommer reperatören och fixar den! I Italien väntas det inte en massa!

Annars har jag bara två hästar inne numera. Den ena unghästen var "färdigtränad" för tillfället och hon kunde få gå ut. Hon gick från att vara aggressiv till en riktig kelgris! Den unghästen som står kvar har jag lite mer jobb med, hon är lite mer "vild" i sinnet än den andra. Hon har inte funnit tryggheten helt med att vara med människor, mig följer hon, men hon får tillbaka det aggressiva beteendet när någon ny människa kommer! Fortsättning följer..

Ja annars är man ju ledig idag, det känns bra, tänkte utforska byn lite, köpa ett par nya skor kanske? Här rear dom ju ut allt när dom rear! Lika bra liksom?

På lördag ska jag träffa en ny tjej i stan, spännande, kompiskretsen ökar och det är ju helt underbart! Jag känner mig lyckligt lottad som träffat så fina, underbara vänner!
 
Hahaha nu skriker Bounty, "venire qua", Kom hit! Nu ska han sitta på axeln i en kvart och titta sig själv i spegeln!
 
Ha en fin alla hjärtans dag nu allihopa! Känn och sprid kärleken! <3
 
 

Sunshine middag!

Vilken underbar middag jag var på igår. Jag tog med mig Stella, chefens svägerska, som tyckte att det var jätte trevligt! Jag vet inte hur många vi var som åt men det var ett gäng! Vi va på en restaurang i "central park" florens jättestora och fina park.

Under middagen träffar man många nya människor och skapar goda kontakter, allt från folk som jobbar för Prada, ekenomi till hästfolk (jag är den enda..) och au pair'er.. Till förrätt blev det ost! MUMS Piccorinon är min favorit, en klick honung på det! WOW. Till huvudrätt hade vi pasta eller pizza att välja mellan, jag tog pizza, "fyra säsonger"" hette den och den var himla smaskig!
Vi hade lite "frågestund" där vi skulle svara på frågorna:
Nämn ett ord som beskriver hur du har det just nu i livet: Jag tog Amasing-Fantastiskt!
Vad skulle du önska i livet för dig själv (nu snackar vi inte materiella saker!): Att bli trygg i mig själv till 100%, bättre formulerat, bli bästa vän med mig själv!
Vad skulle du önska för människorna runt omkring dig och i världen: Att människorna bli mer "open minded" få mer förståelse för andra människor, liv.. Bli mer medvetna, inte bara om dom själva!
 
Det var en jätte bra middag, bra ordnat av Sunshine Central! WOW!
 
 
 

Brev!

Wow jag har fått brev från ingen mindre än min älskade farmor! Det är ju lite annorlunda att läsa ett brev, skriva tillbaka och skicka! Inte så 2013 direkt men det är betydligt mer spännande än mail! Tack för brevet farmor! :)

Om någon skulle få för sig att vilja skicka brev hit (jag skulle bli himla glad) så har ni adressen här:
 
c/o Caroline Magnusson
Fattoria Settemerli
Via Volterrana, 80/e 
50124 Florence Italy
 

Första pizzan slukad!

 
Min kväll har varit fantastisk! Den börjde hemma hos yael och Rachel, drack te, snackade och så fick jag lära mig att meditera som jag velat testa hur länge som helst men aldrig fått ro til att göra. Mycket hänger på andning och att stilla sitt sinne.. Mitt huvud har varit lite fr stirrigt för att kunna varva ner innan, men idag gick det bra!
 
Efteråt drog jag och Yael och käkade på Piazza Santo Spirito. Ost från toscana till förrätt, wow vilka ostar! PIZZA till huvudrätt, stenugnsbakad med riktig tomatsås och italiensk mozarella! Det var fantastiskt god och det var den godste pizzan jag ätit någonsin! Att pizza kallas pizza i sverige är ju ett skämt! När jag r här i Italien funderar jag emellanåt vad typiskt "vaniljiga" vi svenskar är. Maten skall knappt kryddas och vi äter i princip potatis till allt.. Tänk på vårat julbord.. det är det samma som påsk och ungefär samma som midsommar! Typiskt tradig fantasi! Men visst finns det massor av god svensk mat också.. Speciellt kakorna! (ja, kakor för mig är mat!) haha Jag satsar alltid stenhårt  på desserten!
 
Min kväll har varit kanon och nu ska jag sova!
Natti! <3
 
 
 
 
 
 

Harmoniskt!

Just nu i denna stund är livet väldigt harmoniskt för min del. Hela mitt sinne har varvat ner och stillat sig sedan jag kom hit. Jag är medveten om mig själv och hur jag lever mitt liv och hur jag bemöter andra. Att sitta hemma ikväll är hur skönt som helst, jag känner inte att "åh vad jag vill göra det/vara där" jag är här och nu i denna stund. Jag tänker inte på morgondagen, en vecka fram eller ett år fram! Att kunna säga att "jag är här och nu, i precis denna stund, fullt medveten om mig själv och min omgivning." är inte vanligt för min del. I mitt huvud går allt på ultra speed i vanliga fall! Hade det varit för en månad sedan hade jag haft full panik och stress om jag hade en dag oplanerad.. Då skulle den bara fyllas liksom! Någon som känner igen sig?

Ikväll har jag poppat popkorn i kastrull och jag dricker ett mycket gott vin. Nog det godaste vinet jag druckit som är rött! Det knakar och sprakar från kaminen som värmer gott. Bounty har nog satt sig själv i viloläge, han är knäpp tyst.. Han är nog mätt efter popkornen!
 
Ta vara på denna kvällen, gör det bästa av den. Det spelar ingen roll om er dag varit bra eller dålig, ni har den fulla kraften och maken att göra er stund precis så som den behagar er. Kom ihåg, skratta inte bara för att förlänga livet, fyll skrattet och livet med liv! <3

Buonanotte! 
 
 
... och lite vin!
 
 
 

Uppdatering..

Ja då har jag äntligen satt mig för att uppdatera här! Vad har hänt nu på det senaste?

Jobbet: Jo jag sköter ju mansgörat numera också, sätter ut hö med traktorn, hämtar havre 40 min härifrån etc etc.. Jag tränar unghästarna i stallet, dom som är skygga och dom gör framsteg! Den ena var så "duktig" att hon tog sönder grimman (som va sliten på ett ställe) och slet sig.. där stog jag med grimma och grimskaft och utan häst. Som tur va skulle jag ner i rundkorallen och träna henne så hon sprang bakom den och in i paddoken! Yes, tänkte jag! Men hon är skygg och har fortfarande ett "vilt" sinne så att få röra henne på samma sätt som i boxen gick inte. Hennes flyktinstinkter gångas några gånger ute på en plats där hon aldrig varit.. Jag kom så långt att jag fick klappa på henne, men inte ta henne.. Så jag letade upp ett avspärrningsbad och gjorde en gång för henne att gå rakt in i rundkorallen! Score! Hon gick smidigt in där! Väl där inne körde jag lite horsemanship och sedan va det bara att klappa och sätta på grimma utan problem!
Lägenheten har jag flyttat in i! Jag har hjälpt till i veckan att tömma och städa den. När jag gjorde det fick jag även komma in för lunch hos mamman på gården! Lunchen här är inte att lek med.. tre rätters.. Hon började sleva upp  spaggeti oh köttfärssås till mig som fyllde en hel djup tallrik medans hon själv och städerskan tog lite. "jag jobbar ju så hårt" Här är det dessutom väldigt otrevligt att lämna kvar på tallriken så det var bara att äta upp. Mätt och belåten dukar hon av tallriken och kommer med två köttbitar, bröd och  olivolja. Det va bara att äta då med, gott va det! Efter det så bjöds det på deras friterade kakor.. med choklad, ris och choklad med likör i! Jag fick även en chokladkaka från linds att ta med hem! haha jag va så mätt att jag skulle kunna gå och lägga mig.. Ungefär som när man varit hos farmor och ätit middag! Jag och pappa vill alltid sova efteråt!
 
Ja nu bor jag i lägenheten och det är himla mysigt må jag säga! Det bästa är nog att man kan elda i kaminen, det blir så mysig värme! Igår fick jag dessutom en ny inneboende. Jag passar inte bara hundar nu för tiden utan nu är jag papegojpassare också! Jag har fått äran att höra på Bounty, den italiensktalande papegojan, nu i några dagar! Han är tam och snäll och allt det där, men jag har ingen aning vad han säger! Han har börjat härma meddelande tonen man har på facebook. Det är ganska kul!
 
Mia hänger på i svängarna hon med, men just nu får hon bo inne hos sig, hon ser gärna papegojan som en väldigt rolig leksak! Det kan sluta illa så hon får stanna där!

För någon dag sedan va jag på Ikea! Handlade lite ljus och lite mat! Jag blev överlycklig när jag såg att dom hade kalles kaviar så jag köpte två! Att köra dit var inte lätt men det gick, hem va värre. Här funkr det inte så att man ta samma väg hem som dit utan vägarna är ju enkeriktade och skit. Det måte vatt en rörig jävel som kommit på vägsystemet här. Ja jag yrade runt i florens i ca två timmar innan jg hittade hem.. gpsen visde vägar jag inte fick köra på så det gjorde inte saken bättre! Inte heller gör italienarnas körning något bättre alls! Jag vet inte hur många gånger jag skrek och svor i bilen! Men väl hem kunde jag packa upp och tända mina doftljus och va glad över mina inköp!
 
Idag har jag varit ledig, varit en runda i Florens hos Yael och Rachel. Handlat hem lite mat, städt och bakat chokladbollar! Tänkte bjuda familjen här på det! Jag fick förresten frukost av henne i morse. Två frierade bollar (typ munkar) med socker på! Vi svenskar måste vara himla nyttiga om man jämför med resten av europa! Galet att äta kakor på morgonen..

Nu ikväll ska jag dricka lite rödvin och kolla på tv3 play! Kan bli mysigt. Imorgon jobbar jag men det blir nog en tur till florens på kvällen, på söndag e det sunshine middag! Kul att träffa annat är papegojor! haha

Ha en trvlig fredgkväll!
 

Spännande!I

Idag har jag jobbat både i stallet och städat i lägenheten. JJag och en annan städerska har hjälpts åt och nu är det rent! Nu ikväll har jag kmpat med att sätta allt på plats och elda i kaminen så att värmen kommer upp så att det är gött att flytta in i morgon. Det är himla mysigt här faktiskt, plus att jag sätter min prägel på det. Då blir det mysdeluxe!

Men bilder och sånt får ni imorgon när jag flyttat in och allt!

Ha en trevlig tisdagkväll! <3

Vilken jäkla kväll!

Igår efter jobbet så begav jag mig in till stan för att möta upp Yael för en drink. Vi gick till något ställe där dom hade liveband och grejer. Himla trevligt, men ett riktigt märkligt band.. haha men snälla som vi är så klappade vi och jublade för dom ändå!

När dom äntligen gått av scenen så kom den "vanliga" musiken igång. Det var allt från latinska rytmer till rockbilly! Jag dansade så att jag blev svett! Men sen var det bara att ställa sig vid baren, så blev man alltid bjuden av någon på dricka! Alkoholfritt för min del.. (jag körde) Himla nimmt att gå ut här!

Jag är typen som definitivt kan vara ute utan att dricka. Jag har alltid roligt och kan dansa och svänga loss för det! Underbart att vakna dagen efter utan att känna ett uns av bakfylla! Litte trötthet kan man leva med, speciellt om man råkar ha en redbull stående i kylen!

Min kväll var magisk och det lär definitivt bli fler sådana! Nästa gång ska jag se till att vara ledig dagen efter!

Ikväll blir det en lugn kväll framför ponnyakuten! Lika spännande att se nya avsnitt, en vän till mig är nämligen gästtränare i programmet!

 

Liten lista..

Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen?
Jag skulle nog vilja kunna flyga eller kunna se in i framtiden! Det hade varit väldigt kul att kunna flyga och himla skoj att kunna se in i framtiden!

Om du fick femhundra tusen som skulle slösas på en dag. Vad skulle du slösa dom på?

Jag skulle nog köpa mig ett sommarställe utomlands någonstans, betala av mitt studielån och shoppa en massa! Om något blev över skulle jag ge det till min familj eller välgörenhet!
Om du fick leva på vilket årtionde du ville, vilket skulle det vara?
Alla som känner mig skulle nog kunna svara på den frågan åt mig! 1950.. det är liksom självskrivet!
Hur ser din drömbostad ut?
En gammal och rustik gård med massor av historia, typ herrgård.. men ett gammalt slott går också bra! Jag älskar allt som är gammalt och som har något att berätta! Där ska jag bo med min man (!? vem de nu kommer att vara..) barn (ett räcker) två fina hundar som kan vakta och mina hästar!
Vad var du mest rädd för som liten?
Det va en bra fråga.. mörkret skulle jag tro och spindlar, fast det sitter i ännu!
 
Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? I så fall, vem och varför?
Ja det måste väl vara Cameron Diaz i The Holliday. Hon och jag har många sidor som är lika, tuffa men mjuka på insidan!
Du har fått chansen att pussla ihop din egna fantasisläkt, vilka ingår i den?
WOW. Tobbe larsson skulle ju helt klart varit en morbror, som kunde lära mig allt om sina hästkonster och liknande. Elvis skulle få vara min farbror som skulle sjunga för mig och ge mig coola grejer.  Maria Montazami skulle varit moster, hon är ju hur härlig som helst! En kusin... Johan Glans! Vad skoj man hade haft på släktträffarna!
Vilka tre saker skulle du vilja uppleva innan det är för sent?
Resa jorden runt, blir riktigt kär (gifta mig) och få barn.
Vilka två låtar får dig att verkligen känna, och varför?
Elvis Presley-  If I can dream: Den ger mig kärlek för livet!
Volbeat- Maybellene i Hofteholder: För att sångarens röst är magisk och denna låter har jag många minnen till!
Hur tror du att din sommar kommer bli?
Fantastisk och magisk! Jag ska spendera den i romantikens stad Florens! Kan knappt bli bättre!
Vem berättar du dina hemligheter för?
Det är inte många hemligheter jag berättar för någon alls, jag litar inte fullt ut på någon, men skulle jag göra det så är det till mina bästa vänner!
 

"We got the world"

Hima bra låt om jag får säga det själv, om man lyssnar på texten! Annars låter den som alla andra radiohitar som spelas!
 
Min dag idga har varit rätt lugn, jag har mockat och haft mig, fixat med vattnet i hagarna.. ja en helt vanlig dag!
 
Inatt hade jag Mia på besök. Hon är ju för härlig, men jag håller fortfarande fast vid att hon är aningen ettrig.. Hon har sovt i sängen hela natten, började nere vid fötterna, så fort jag flyttade/bytte sida så hakade hon på. Det slutade med att hon delade huvudkudde med mig! Sen fick hn för sig att hon skulle sova PÅ mig när jag la mig på rygg. Jajamensan, hon la sig till rätta och somnade om snabbt och lätt.. jag somnade efter ett litet tag jag med, vände på mig och hon trillade av! haha honär för söt!
 
Nu ska jag duscha, ta en powernap och sedan ska jag in till florens och träffa lite folk! Kan bli skoj! Ha en trevlig lördagkväll!
 

Energi!

Wow vilken dag jag har haft! Min kropp och själ har varit så full av energi och jag har i princip smilat hela dagen igenom. Det måste va den dära massagen!
 
Jag tog monsterbilen för att åka och hämta havre. Det är en bra bit dit (40min) men jag hittade, mitt lokalsinne är inte helt ute och cyklar! Det var ganska gött att vara ute och köra, jag fick tid till att lyssna på en massa bra musik på radion på hög nivå!. Jag älskar det! <3
 
Efter min roadtrip så var det bara att kavla upp, kalla på bonden i mig och plocka fram traktorn! Yeah, lilla jag skulle alltså ta av denna stora (ett halvt ton) säck med havre i, från flaket.. Jag vet inte i vilken värld min chef är i och svävar, som låter mig göra detta, minsta snesteg och bilen lär bli puré.. "Just take it easy and try not to hit the car.." Med dom orden lämnade han mig här, för att själv åka på jobbresa i två veckor, en klapp på axeln och ett megaleende. Lugnare människa har jag nog aldrig träffat, han e lugn med allt.. haha det måste man nog va när man lämnar mig med mansgörat !
 
Men efter allt detta som gick felfritt så ja till mig själv; "wow vilken jäkla brud jag är, coolare får man ju leta efter!!" haha bra kick för självförtroendet detta!
 
Sen var klockan så pass att det var dags för källspasset, med det avklarat sitter jag nu här, med en kopp te, nästan större än mitt ansikte, tar det lugnt och skriver av mig!
 
Jag ska kolla på dom där svenska hollywoodfruarna ikväll tänkte jag. Sen är det ju faktiskt februari.. tur  att jag köpt hem glass! Det blev caramelsmak denna gången! MUMS!
 
Ha en bra fredagkväll alla fina!
 
 
 
 
 
 
 

USCH!

Jag är inget stort fan av spindlar och häromdagen pratade jag och chefen just om dessa räliga små varelser! "here the spiders are very small!" Yeah right säger jag då!
 
Dagen efter var jag ute på min morgonrunda i samma vanliga harmoni.. Tills att jag ska hoppa in i bilen, efter ha gett foder till den sista hästen på rundan.. På dörren sitter något som fick igång vartenda skrik och flykt reflex i min kropp! En brun, fet och vidrig spindel satt på förardörrens insida. Alla tankarna for som en orkan i huvudet; hur länge har det varit där? va den där när jag hoppade ut? har den åkt e hela rundan UTAN att jag sett den? aaaaaaaaaahhhhhhh!
 
Jag måste erkänna jag skrek och hoppade samtidigt som jag fick rysningar i hela kroppen. Efter ca 10 min, när chocken lagt sig lite, klubbade jag ner den med ett plaströr. Tryckte ner den i dyngan och tänkte att det kan få regna hur jäkla mycket det vill, kommer en spindel i min väg så har den definitivt gått ett tragist öde tillmötes!
 
Men nu är det borta och jag är lite små orolig var gång jag hoppar in i bilen, att det ska komma fler som klättrar på mig eller nått! Jag kan hantera det (enigt mig själv..) när dom är en bit ifrån mig. Men skulle jag ha en på mig, ja då lär hela florens höra det!
 
 
 

avventura.blogg.se

Följ mitt äventyr i Florens, Italien under tio månader från början till slut! Den 27 december börjar äventyret och jag beger mig till Florens för att arbeta med hästar och uppleva underbara Italien!

RSS 2.0